مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

513
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر نوع منبع نیتروژن و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد توده بومی سیر تالش در رشت

صفحات

 صفحه شروع 533 | صفحه پایان 545

چکیده

 این آزمایش به منظور ارزیابی اثر منابع نیتروژن و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد توده بومی سیر تالش در سال زراعی 1396-1395 به صورت کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل منابع کود نیتروژن, 15 تن ورمی کمپوست, 100 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار و تغذیه تلفیقی ورمی کمپوست (هفت و نیم تن) با نیتروژن (50 کیلوگرم خالص در هکتار) به عنوان تیمار اصلی و باکتری ها شامل عدم تلقیح باکتری (به عنوان شاهد), آزوسپریلیوم برازیلینس, آزوسپیریلیوم لیپوفروم, سودوموناس پوتیدا, سودوموناس فلورسنس, آزوتوباکتر, آزوسپریلیوم + سودوموناس, آزوسپریلیوم + آزوتوباکتر, سودوموناس + آزوتوباکتر, آزوسپریلیوم + سودوموناس + آزوتوباکتر به عنوان تیمار فرعی بود. بالاترین عملکرد سوخ خشک در شرایط استفاده از 100 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار از منبع کود شیمیایی اوره و کاربرد توام باکتری های سودوموناس و آزوسپیریلیوم به دست آمد. بین عملکرد سوخ و تمامی صفاتی نظیر عملکرد بیولوژیک, قطر سوخ, ارتفاع سوخ, تعداد سیرچه در هر سوخ, وزن سیرچه, وزن خشک سوخ, وزن خشک ساقه, تعداد برگ و ارتفاع بوته سیر به جز تعداد لایه پوست سوخ همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. همچنین, همبستگی بین اجزای عملکرد نظیر تعداد سیرچه در هر سوخ, وزن سیرچه, قطر و ارتفاع سوخ با صفات رویشی گیاه سیر مثبت و معنی دار بود. به طور کلی, عملکرد و اجزای عملکرد سیر واکنش های متفاوتی به منابع نیتروژن و باکتری های محرک رشد گیاه نشان دادند. براساس نتایج این آزمایش, کابرد باکتری-های آزوسپیریلیوم + سودوموناس می تواند برای ارتقای عملکرد سوخ در کشاورزی متداول و تحت شرایط اقلیمی منطقه قابل توصیه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیزاد، لیلا، مصطفوی راد، معرفت، و آقایی، کیوان. (1397). اثر نوع منبع نیتروژن و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد توده بومی سیر تالش در رشت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(2 )، 533-545. SID. https://sid.ir/paper/209402/fa

    Vancouver: کپی

    علیزاد لیلا، مصطفوی راد معرفت، آقایی کیوان. اثر نوع منبع نیتروژن و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد توده بومی سیر تالش در رشت. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(2 ):533-545. Available from: https://sid.ir/paper/209402/fa

    IEEE: کپی

    لیلا علیزاد، معرفت مصطفوی راد، و کیوان آقایی، “اثر نوع منبع نیتروژن و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد توده بومی سیر تالش در رشت،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 2 ، pp. 533–545، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209402/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا