مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی و اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک چای ترش (Hibiscus sabdarifa)

صفحات

 صفحه شروع 403 | صفحه پایان 414

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش خشکی و اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش, آزمایشی به صورت طرح کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مرکز آموزش کشاورزی شهید دهقان پور جیرفت, در سال 1392 اجرا شد. تیمارهای مورد بررسی شامل تنش خشکی در سه سطح به صورت آبیاری پس از 50, 100 و 150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A به عنوان عامل اصلی, و مصرف اسید هیومیک به صورت شاهد (عدم مصرف), با آبیاری, با آبیاری و یک  بار محلول پاشی, و با آبیاری و دو بار محلول پاشی به عنوان عامل فرعی بودند. اسید هیومیک برای آبیاری و محلول پاشی به ترتیب با غلظت 10 کیلوگرم در هکتار و 250 سی سی در 100 لیتر آب استفاده شد. تنش خشکی اثر معناداری بر محتوای کلروفیل a, کلروفیل b, کاروتنوئید, محتوای رطوبت نسبی برگ و پرولین برگ چای ترش داشت. اثر متقابل اسید هیومیک و تنش خشکی تنها بر شاخص کلروفیل کل و مقدار کل کربوهیدرات های محلول معنادار بود. با افزایش تنش خشکی از مقدار کلروفیل a (22.48 درصد), کلروفیلb  (77.32 درصد), کاروتنوئید (79.64 درصد) و محتوای رطوبت نسبی (12.59 درصد) کاسته شد, درحالی  که بر غلظت پرولین (26.8 درصد) افزود. اسید هیومیک سبب افزایش محتوای کلروفیل های  a و b و کاروتنوئید شد و مقدار پرولین را 15.04 درصد کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سنجری میجانی، مژگان، سیروس مهر، علیرضا، و فاخری، براتعلی. (1394). اثر تنش خشکی و اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک چای ترش (Hibiscus sabdarifa). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(2)، 403-414. SID. https://sid.ir/paper/209439/fa

    Vancouver: کپی

    سنجری میجانی مژگان، سیروس مهر علیرضا، فاخری براتعلی. اثر تنش خشکی و اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک چای ترش (Hibiscus sabdarifa). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(2):403-414. Available from: https://sid.ir/paper/209439/fa

    IEEE: کپی

    مژگان سنجری میجانی، علیرضا سیروس مهر، و براتعلی فاخری، “اثر تنش خشکی و اسید هیومیک بر برخی ویژگی های فیزیولوژیک چای ترش (Hibiscus sabdarifa)،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 2، pp. 403–414، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button