مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

643
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمی و کیفی اسانس برخی ارقام اصلاح شده بابونه، بادرشبی و رازیانه در شرایط اقلیمی شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 1101 | صفحه پایان 1109

چکیده

 به منظور ارزیابی کمیت و کیفیت اسانس گیاهان دارویی بابونه رقم ’بودگلد‘, بادرشبی رقم’SZK1‘ و رازیانه رقم ’شورک شاری‘ در شرایط اقلیمی شهرکرد, آزمایشی در در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در اوایل فروردین 1393 انجام گرفت. نمونه های گل بابونه و پیکر رویشی بادرشبی در مرحله گلدهی کامل و میوه های رازیانه در مرحله واکسی و رسیدن کامل برداشت شدند. نمونه ها به وسیله کلونجر و به روش تقطیر با آب اسانس گیری و ترکیبات اسانس توسط دستگاه GC و GC-MS آنالیز شدند. مقدار اسانس بابونه, بادرشبی, رازیانه (واکسی) و رازیانه (بالغ) به ترتیب 0.69, 0.35, 4.9 و 4.4 درصد بود. عمده ترین ترکیبات اسانس بابونه آلفا-بیسابلول اکسید A (43.57 درصد), بتا-فارنسن (24.09 درصد) و آلفا-بیسابلول اکسید B (10.34 درصد) بودند. ژرانیل استات (27.29 درصد), ژرانیال (24.67 درصد), نرال (20.93 درصد) و ژرانیول (18.54 درصد) مهم ترین ترکیبات اسانس در پیکر رویشی بادرشبی بودند. عمده ترین ترکیب اسانس در میوه رازیانه در مرحله واکسی و رسیدن کامل ترانس-آنتول بود, اما مقدار این ترکیب در مرحله رسیدن کامل (84.96 درصد) نسبت به مرحله واکسی (81.6 درصد) بیشتر بود. به طور کلی, بابونه, بادرشبی و رازیانه, کمیت و کیفیت اسانس مطلوبی در شرایط اقلیمی شهرکرد داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، کرامت اله، سیدی، فروه السادات، و کیانی، محمود. (1394). ارزیابی کمی و کیفی اسانس برخی ارقام اصلاح شده بابونه, بادرشبی و رازیانه در شرایط اقلیمی شهرکرد. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(4)، 1101-1109. SID. https://sid.ir/paper/209463/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی کرامت اله، سیدی فروه السادات، کیانی محمود. ارزیابی کمی و کیفی اسانس برخی ارقام اصلاح شده بابونه, بادرشبی و رازیانه در شرایط اقلیمی شهرکرد. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(4):1101-1109. Available from: https://sid.ir/paper/209463/fa

    IEEE: کپی

    کرامت اله سعیدی، فروه السادات سیدی، و محمود کیانی، “ارزیابی کمی و کیفی اسانس برخی ارقام اصلاح شده بابونه, بادرشبی و رازیانه در شرایط اقلیمی شهرکرد،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 4، pp. 1101–1109، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button