مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

940
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد نیازهای سرمایی و گرمایی برخی ارقام و ژنوتیپ های تجاری کیوی در منطقة غرب مازندران

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 100

چکیده

 اطلاع از نیاز دمایی درختان میوه, آثار مهمی در تولید و تعیین نواحی مناسب برای پرورش آن ها دارد. این پژوهش به روش قلمه های تک جوانه ای در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در پژوهشکدة مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری در سال 95-1394 انجام شد. در این پژوهش نیاز سرمایی ارقام هایوارد, توموری و ژنوتیپ های طلایی نر و مادة کیوی, براساس مدل های ساعات سرمایی, یوتا و دینامیک و نیاز گرمایی به روش درجة ساعت رشد (GDH) بررسی شد. نتایج نشان داد که نیاز سرمایی جوانه های ژنوتیپ طلایی ماده و نر به ترتیب برابر با 480 و 585 ساعت سرما و برای ارقام هایوارد و توموری برابر با 692 ساعت سرما بود. مقدار نیاز گرمایی جوانة ارقام و ژنوتیپ ها از بین 2233 GDH در ژنوتیپ طلایی ماده تا 4066 GDH در جوانه های رقم هایوارد متغیر بود. نیاز سرمایی برای حداکثر گل دهی رقم هایوارد برابر با 966 ساعت سرما بود, در حالی که در رقم توموری و ژنوتیپ های طلایی نر و ماده نیاز سرمایی برای شکفتن جوانه های رویشی و گل دهی یکسان بوده و به ترتیب 692, 585 و 480 ساعت سرما بود. با تداوم دریافت سرما در جوانه ها, نیاز گرمایی برای شکفتن آن ها کاهش یافت و همبستگی منفی و معنا دار بین نیاز سرمایی و گرمایی برای شکفتن جوانه ها به دست آمد. با توجه به نیاز سرمایی کم ژنوتیپ های طلایی نر و ماده, به نظر می رسد که شرایط اقلیمی در پراکندگی منطقة کشت آنها محدود کننده نباشد. تصور می شود که مدل های یوتا و دینامیک برای ارزیابی نیاز سرمایی مناسب تر از مدل ساعتی باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی قشلاقی، ابراهیم، ربیعی، ولی، قاسمی، مالک، رضوی، فرهنگ، و فتاحی مقدم، جواد. (1397). برآورد نیازهای سرمایی و گرمایی برخی ارقام و ژنوتیپ های تجاری کیوی در منطقة غرب مازندران. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 20(1 )، 85-100. SID. https://sid.ir/paper/209516/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی قشلاقی ابراهیم، ربیعی ولی، قاسمی مالک، رضوی فرهنگ، فتاحی مقدم جواد. برآورد نیازهای سرمایی و گرمایی برخی ارقام و ژنوتیپ های تجاری کیوی در منطقة غرب مازندران. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1397؛20(1 ):85-100. Available from: https://sid.ir/paper/209516/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم عابدی قشلاقی، ولی ربیعی، مالک قاسمی، فرهنگ رضوی، و جواد فتاحی مقدم، “برآورد نیازهای سرمایی و گرمایی برخی ارقام و ژنوتیپ های تجاری کیوی در منطقة غرب مازندران،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 20، no. 1 ، pp. 85–100، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209516/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا