مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,985
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

860
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبات موجود در اسانس پوست دارچین و خاصیت ضدقارچی آن علیه قارچ های مولد پوسیدگی های میوه ها

صفحات

 صفحه شروع 907 | صفحه پایان 920

چکیده

 قرن هاست که اسانس دارچین برای محافظت از مواد غذایی در مقابل عفونت های میکروبیولوژیکی کاربرد دارد و در 10 سال اخیر این اسانس در بسته بندی های مواد غذایی به عنوان عامل ضدمیکروبی گنجانده شده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی فعالیت ضدقارچی اسانس دارچین علیه پاتوژن های Botrytis cinerea, Aspergillus niger و Penicillium digitatum جدا شده از میوه های توت فرنگی, گوجه فرنگی و پرتقال در محیط داخل و بیرون آزمایشگاه است. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج, شناسایی و ترکیبات آن با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی و کروماتوگرافی گازی اندازه گیری شد. مهم ترین ترکیب موجود در اسانس دارچین سینامآلدهید (51/89 درصد) بود. حداقل غلظت بازدارندگی از رشد اسانس دارچین روی قارچ های B. cinerea, A. niger و P. digitatum در غلظت 200 میکرو لیتر در لیتر و حداقل غلظت قارچ کشی در غلظت 400 میکرو لیتر در لیتر برای هر سه قارچ بود. فعالیت ضدقارچی این اسانس روی دو قارچ B. cinerea و A. niger بیشتر از قارچ P. digitatum بود و با افزایش غلظت این خاصیت بهبود پیدا کرد. در بررسی های خارج از آزمایشگاه, قارچ های موجود در مجاورت غلظت 600 میکرو لیتر در لیتر از اسانس روی میوه های توت فرنگی, گوجه فرنگی و پرتقال به ترتیب 53/11, 30/7 و 10/10 درصد رشد کردند. این نتایج نشان داد که اسانس دارچین دارای پتانسیل خوبی به عنوان یک عامل ضد قارچی طبیعی برای کنترل بیماری های پس از برداشت میوه جات و سبزیجات می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسویان، سیدمسلم، بازگیر، عیدی، و مرادپور، عارف. (1396). ترکیبات موجود در اسانس پوست دارچین و خاصیت ضدقارچی آن علیه قارچ های مولد پوسیدگی های میوه ها. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 907-920. SID. https://sid.ir/paper/209584/fa

    Vancouver: کپی

    موسویان سیدمسلم، بازگیر عیدی، مرادپور عارف. ترکیبات موجود در اسانس پوست دارچین و خاصیت ضدقارچی آن علیه قارچ های مولد پوسیدگی های میوه ها. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):907-920. Available from: https://sid.ir/paper/209584/fa

    IEEE: کپی

    سیدمسلم موسویان، عیدی بازگیر، و عارف مرادپور، “ترکیبات موجود در اسانس پوست دارچین و خاصیت ضدقارچی آن علیه قارچ های مولد پوسیدگی های میوه ها،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 907–920، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209584/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا