مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی عوامل محدودکننده عملکرد سویا با استفاده از روش تحلیل مقایسه کارکرد (مطالعه موردی: استان گلستان – کلاله)

صفحات

 صفحه شروع 1033 | صفحه پایان 1046

چکیده

 ییکی از عمده ترین مشکلات تولید سویا در استان گلستان اختلاف قابل توجه بین عملکرد واقعی کشاورزان و عملکرد قابل وصول (خلاء عملکرد) می باشد که در سال های اخیر این اختلاف در مزارع سویا در مناطق تولید این محصول چشمگیر بوده است. بنابراین, شناسایی عوامل محدودکننده و خلاء عملکرد دارای اهمیت ویژه ای است. بدین منظور مطالعه ای در شهرستان کلاله و در 73 مزرعه به صورت پیمایشی و براساس روش تحلیل مقایسه کارکرد انجام شد. در این مطالعه کلیه اطلاعات مربوط به عملیات مدیریتی, خصوصیات خاک و وضعیت اجتماعی – اقتصادی کشاورزان ثبت و اندازه گیری شدند. سپس با استفاده از رگرسیون گام به گام, رابطه بین عملکرد و کلیه متغیرها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین عملکرد کشاورزان و عملکردی که می توانند برداشت کنند, 4/2606 کیلوگرم در هکتار فاصله (خلاء) وجود دارد. نتایج آزمایش حاضر نشان داد که شش عامل محدودکننده عملکرد سویا در شهرستان کلاله شامل تجربه کشاورز, زیر خاک کردن بقایا, تاریخ کاشت, آبیاری بارانی, مقدار آب مصرفی و تراکم بوته به ترتیب 1/30, 1/5, 7/14, 8/13, 8/13 و 5/22 درصد خلاء عملکرد ایجاد می کنند. در این تحقیق از بین شش عاملی که عملکرد قابل حصول سویا را محدود نموده است پنج متغیر, عوامل مدیریتی هستند که در صورت بهینه سازی این عوامل مدیریتی می توان عملکرد سویا را در منطقه کلاله تا 70 درصد افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منصوری راد، علی، نخ زری مقدم، علی، سلطانی، افشین، راحمی کاریزکی، علی، و ترابی، بنیامین. (1396). شناسایی عوامل محدودکننده عملکرد سویا با استفاده از روش تحلیل مقایسه کارکرد (مطالعه موردی: استان گلستان – کلاله). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(4 )، 1033-1046. SID. https://sid.ir/paper/209594/fa

    Vancouver: کپی

    منصوری راد علی، نخ زری مقدم علی، سلطانی افشین، راحمی کاریزکی علی، ترابی بنیامین. شناسایی عوامل محدودکننده عملکرد سویا با استفاده از روش تحلیل مقایسه کارکرد (مطالعه موردی: استان گلستان – کلاله). به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(4 ):1033-1046. Available from: https://sid.ir/paper/209594/fa

    IEEE: کپی

    علی منصوری راد، علی نخ زری مقدم، افشین سلطانی، علی راحمی کاریزکی، و بنیامین ترابی، “شناسایی عوامل محدودکننده عملکرد سویا با استفاده از روش تحلیل مقایسه کارکرد (مطالعه موردی: استان گلستان – کلاله)،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 4 ، pp. 1033–1046، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209594/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button