مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

767
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دما و شدت تشعشع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در شرایط اقلیمی مازندران

صفحات

 صفحه شروع 163 | صفحه پایان 176

چکیده

 به منظور بررسی اثر اقلیم های متفاوت محلی بر عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم بومی و اصلاح شده برنج (’طارم هاشمی‘ و’شیرودی‘) و کمی سازی روابط عملکرد و اجزای عملکرد با شدت تشعشع خورشیدی و دمای هوا در طول دوره رشد, سه آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در سه منطقه بابلسر, آمل و پل سفید از شهرستان های استان مازندران در سال 1393 اجرا گردید.نتایج نشان داد که اثر اقلیم های متفاوت محلی بر برخی از صفات همچون عملکرد دانه, تعداد خوشه, وزن خوشه, طول خوشه, تعداد کل دانه در خوشه و تعداد دانه پر به طور آماری در سطح احتمال یک درصد معنی دار گردید. مزارع پل سفید در کلیه صفات نسبت به مزارع آمل و بابلسر از مقادیر عددی پایین تری برخوردار بودند که علت آن را می توان به وقوع میانگین دمای هوا و شدت تشعشع خورشیدی پایین تر در طول دوره رشد برنج به خصوص در مرحله زایشی در این منطقه نسبت داد. کاهش میانگین دما هوا و شدت تشعشع خورشیدی ناشی از افزایش ارتفاع از سطح آب های آزاد, باعث کاهش معنی دار عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک (25-10 درصد وابسته به رقم) در هر دو رقم شد. علاوه بر این, تاثیر کاهش میانگین دمای هوا بر عملکرد دانه بیشتر از شدت تشعشع خورشیدی بود.در مجموع, با استفاده از یافته های این مطالعه به خوبی می توان تغییرات عملکرد دو رقم برنج را در اقلیمی های متفاوت محلی مورد مطالعه را کمی سازی و همچنین کاهش احتمالی عملکرد برنج به دلیل تاخیر در کشت را نیز برآورد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتحی، ناهید، پیردشتی، همت اله، نصیری، مرتضی، و بخشنده، اسماعیل. (1396). اثر دما و شدت تشعشع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در شرایط اقلیمی مازندران. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 19(1 )، 163-176. SID. https://sid.ir/paper/209641/fa

    Vancouver: کپی

    فتحی ناهید، پیردشتی همت اله، نصیری مرتضی، بخشنده اسماعیل. اثر دما و شدت تشعشع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در شرایط اقلیمی مازندران. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1396؛19(1 ):163-176. Available from: https://sid.ir/paper/209641/fa

    IEEE: کپی

    ناهید فتحی، همت اله پیردشتی، مرتضی نصیری، و اسماعیل بخشنده، “اثر دما و شدت تشعشع بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در شرایط اقلیمی مازندران،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 19، no. 1 ، pp. 163–176، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209641/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button