مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه تجمع ترکیبات فنولی میوه در ارقام پرتقال 'سالوستیانا' و 'ایتالیایی' با میوه پایه های آنها

صفحات

 صفحه شروع 571 | صفحه پایان 581

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی همبستگی تغییرات بیوشیمیایی میوه درخت پیوندی با میوه پایه, در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال 93-1392 انجام گرفت. بدین منظور فعالیت آنتی اکسیدانی, مقدار فنول کل و فلاونوئید کل میوه ‏های چهار پایه ’یوزو‘, ’شل محله‘, ’نارنج‘ و ’سیتروملو‘ در مقایسه با میوه های درخت پیوندی پرتقال 'ایتالیایی و 'سالوستیانا' روی پایه های یادشده در بخش ‏های مختلف میوه اعم از پوست و گوشت بررسی شد. این پژوهش در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا شد. براساس نتایج, صفات اندازه گیری شده در سطح 1 درصد تحت تاثیر پایه, رقم و بافت میوه قرار داشت, به طوری که بیشترین مقدار فنول کل 21.38) میلی گرم در گرم) در پوست رقم ,ایتالیایی, پیوندشده روی پایه شل محله مشاهده شد. همچنین بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی 85.71) درصد) در پوست پایه ’سیتروملو‘ و بیشترین مقدار فلاونوئید کل 0.337) میلی گرم در گرم) در پوست رقم سالوستیانا, پیوندشده بر روی پایه ’یوزو‘بود. براساس نتایج, توانمندی تجمع فنول کل در میوه پایه در میزان فعالیت آنتی اکسیدانی میوه درخت پیوندی موثر است و همبستگی مثبت دارد. با اینکه بین ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه درخت پیوندی با پایه تفاوت معناداری وجود داشت, هیچ گونه رابطه مشخصی بین آنها مشاهده نشد. به نظر می رسد این تفاوت ناشی از ویژگی های ترکیبی و فیزیولوژیکی هر میوه (رقم پیوندی یا پایه) باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همتی، نسترن، قاسم نژاد، عظیم، فتاحی مقدم، جواد، و ابراهیمی، پونه. (1394). بررسی رابطه تجمع ترکیبات فنولی میوه در ارقام پرتقال 'سالوستیانا' و 'ایتالیایی' با میوه پایه‌ های آنها. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 17(3)، 571-581. SID. https://sid.ir/paper/209648/fa

    Vancouver: کپی

    همتی نسترن، قاسم نژاد عظیم، فتاحی مقدم جواد، ابراهیمی پونه. بررسی رابطه تجمع ترکیبات فنولی میوه در ارقام پرتقال 'سالوستیانا' و 'ایتالیایی' با میوه پایه‌ های آنها. به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1394؛17(3):571-581. Available from: https://sid.ir/paper/209648/fa

    IEEE: کپی

    نسترن همتی، عظیم قاسم نژاد، جواد فتاحی مقدم، و پونه ابراهیمی، “بررسی رابطه تجمع ترکیبات فنولی میوه در ارقام پرتقال 'سالوستیانا' و 'ایتالیایی' با میوه پایه‌ های آنها،” به زراعی کشاورزی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 17، no. 3، pp. 571–581، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209648/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button