مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

864
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

868
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های خطرپذیری فلزات سنگین ناشی از مصرف سبزیجات شهرستان ورامین

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 133

چکیده

 سابقه و هدف: تجمع فلزات سنگین در خاک های کشاورزی, علاوه بر آلودگی محیط زیست موجب افزایش غلظت و جذب فلزات سنگین در گیاهان می شود. مصرف روزانه محصولات کشاورزی مهمترین مسیر مواجهه انسان با آلاینده ها و بیماری های مختلف است. هدف از این مطالعه تعیین غلظت برخی از فلزات سنگین در سبزیجات و گیاهان رایج در بخشی از اراضی کشاورزی شهرستان ورامین در استان تهران و ارزیابی میزان خطر زیست محیطی عناصر سنگین با استفاده از ضرائب خطرپذیری(HQs) مرتبط با سلامت انسان است. مواد و روش ها: نمونه برداری مرکب از سبزیجات ریحان, شاهی, تربچه, تره, نعناع, جعفری, چغندر, مرزه و همچنین گیاهان ذرت و برنج در منطقه ای با وسعت 50 هکتار در سه تکرار به صورت تصادفی انجام شد. نمونه ها پس از آماده سازی به روش هضم خشک آماده سازی و اندازه گیری شد و غلظت کادمیوم, سرب, روی, مس, کروم, کبالت و نیکل با استفاده از دستگاه جذب اتمی تعیین گردید. سپس فاکتور تجمع زیستی, فاکتور انتقال, دریافت روزانه و شاخص های خطرپذیری فلزات سنگین برای انسان محاسبه شد. یافته ها: بیشترین غلظت روی, مس, سرب, کادمیوم, کبالت, کروم و نیکل به ترتیب در گیاه شاهی (54/12), نعناع (3/3), نعناع (1), تربچه (22/0), ریحان (48/0), تره (70/0) و ذرت (24/1 میلی گرم بر کیلوگرم ماده خشک) مشاهده گردید. فاکتور انتقال عناصر سرب در شاهی, کادمیوم در جعفری, روی در چغندر, کبالت, کروم و سرب در تربچه و کروم در مرزه بیشتر از یک بود (1

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بابااکبری ساری، محمد، شکوری، مریم، و حسنی، اکبر. (1398). ارزیابی شاخص های خطرپذیری فلزات سنگین ناشی از مصرف سبزیجات شهرستان ورامین. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، 9(1 )، 119-133. SID. https://sid.ir/paper/209769/fa

    Vancouver: کپی

    بابااکبری ساری محمد، شکوری مریم، حسنی اکبر. ارزیابی شاخص های خطرپذیری فلزات سنگین ناشی از مصرف سبزیجات شهرستان ورامین. مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار[Internet]. 1398؛9(1 ):119-133. Available from: https://sid.ir/paper/209769/fa

    IEEE: کپی

    محمد بابااکبری ساری، مریم شکوری، و اکبر حسنی، “ارزیابی شاخص های خطرپذیری فلزات سنگین ناشی از مصرف سبزیجات شهرستان ورامین،” مجله الکترونیک مدیریت خاک و تولید پایدار، vol. 9، no. 1 ، pp. 119–133، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/209769/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button