مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسید پکتیک و -β گلوکان بر ترشح پرولاکتین PRL در دودمان سلولی GH3/B6

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 255

چکیده

 پژوهشهای اخیر نشان داده است که عصاره گیاهان شیر را قادر به ترشح هورمون تولید شیر یا پرولاکتین و هورمون نمو می باشند. بخش فعال این عصاره از جنس پلی ساکاریدها می باشد که بطور عمده از مشتقات پکتین (اسید پکتیک) و در بعضی موارد منفی بتا گلوکان می باشد. در پژوهش حاضر مشاهده شد که افزودن اسید پکتیک و -β گلوکان به محیط کشت دودمان سلولی GH3/B6 که سلولهای کلون شده از تومور هیپوفیزی موش می باشند باعث آزاد سازی پرولاکتین می شوند. انکوباسیون سلولها در محیط کشتی که به آن اسید پکبیک به تراکم 100μg/ml اضافه شده پس از 30 دقیقه موجب افزایش ترشح پرولاکتین می شود که این افزایش حدود 40% نسبت به محیط شاهد می باشد. انکوباسیون سلولها در محیط کشت واجد -β گلوکان با تراکم 10μg/ml تا 48 ساعت و در تراکم های بالاتر100μg/ml  تا 50 پس از 72 ساعت انکوباسیون اثر تحریکی بر ترشح PRL دارد. پژوهش های گذشته نشان داده است که (Thyrotropin Releasing Hormone) TRH محرک بسیار موثر در ترشح PRL به وسیله سلولهای لاکتوتروپ می باشد. بنابراین TRH به عنوان کنترل کننده پاسخ ترشحی این سلولها به یک محرک قوی, مورد استفاده قرار گرفته است. اثر تحریکی این ماده روی سلولها بطور معنی دار مشاهده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که این دو ماده در شرایط "in vitro" روی سلولهای GH3 اثر تحریکی دارند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سپهری، حوری، صالحی، ساطین، و رسولی، یاسمن. (1382). اثر اسید پکتیک و -β گلوکان بر ترشح پرولاکتین PRL در دودمان سلولی GH3/B6. مجله علوم دانشگاه تهران، 29(2)، 247-255. SID. https://sid.ir/paper/2099/fa

    Vancouver: کپی

    سپهری حوری، صالحی ساطین، رسولی یاسمن. اثر اسید پکتیک و -β گلوکان بر ترشح پرولاکتین PRL در دودمان سلولی GH3/B6. مجله علوم دانشگاه تهران[Internet]. 1382؛29(2):247-255. Available from: https://sid.ir/paper/2099/fa

    IEEE: کپی

    حوری سپهری، ساطین صالحی، و یاسمن رسولی، “اثر اسید پکتیک و -β گلوکان بر ترشح پرولاکتین PRL در دودمان سلولی GH3/B6،” مجله علوم دانشگاه تهران، vol. 29، no. 2، pp. 247–255، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/2099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button