Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,008
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر فعالیت آنزیم ها و ترکیبات آنتی اکسیدان ارقام نخود (.Cicer arietinum L) در مواجهه با تنش خشکی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 54

چکیده

 اسید سالیسیلیک (SA) به عنوان یک تنظیم کننده رشد گیاهی در تخفیف آسیب های اکسیداتیو ناشی از تنش خشکی در سلول های گیاهی نقش مهمی به عهده دارد. به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف SA بر میزان پروتئین های محلول, فعالیت عوامل آنتی اکسیدان آنزیمی و غیرآنزیمی شامل آنزیم های پراکسیداز, سوپر اکسید دیسموتاز, آسکوربات پراکسیداز, اسید آسکوربیک و همچنین میزان پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدئید و برخی از صفات فیزیولوژیکی دو رقم نخود شامل جم (MCC361) و کاکا (MCC414), آزمایشی با سه غلظت SA (صفر, 0.5 و 1 میلی مولار) و دو سطح آبیاری کاهش یافته (%25 ظرفیت زراعی) و بدون تنش (ظرفیت زراعی کامل), به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در شرایط کنترل شده انجام شد. 15, 25 و 35 روز بعد از کاشت, گیاهان با محلول اسید سالیسیلیک (0.5 و 1 میلی مولار) و آب مقطر (به عنوان شاهد) بر روی برگ ها, اسپری شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد در شرایط %25 ظرفیت زراعی, در هر دو ژنوتیپ تنها میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز افزایش پیدا کرد. تنش خشکی پایداری غشاء و کارآیی فتوسیستم II را کاهش داد. SA تنها در ژنوتیپ MCC414 و در شرایط %25 ظرفیت زراعی, باعث افزایش میزان پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدئید شد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان شامل پراکسیداز, سوپر اکسید دیسموتاز را در این ژنوتیپ و فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز را در هر دو ژنوتیپ MCC414 و MCC361 به صورت معنی داری افزایش داد. SA تاثیر معنی داری بر اسید آسکوربیک نداشت (P£0.05). در شرایط %25 ظرفیت زراعی, SA در غلظت های 0.5 و 1 میلی مولار توانست موجب بهبود شاخص پایداری غشاء شود و با کاهش فلورسانس کلروفیل, کارآیی فتوسیستم ΙΙ را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شوریابی، مریم، گنجعلی، علی، و ابریشم چی، پروانه. (1391). بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر فعالیت آنزیم ها و ترکیبات آنتی اکسیدان ارقام نخود (.Cicer arietinum L) در مواجهه با تنش خشکی. تنش های محیطی در علوم زراعی، 5(1)، 41-54. SID. https://sid.ir/paper/210006/fa

    Vancouver: کپی

    شوریابی مریم، گنجعلی علی، ابریشم چی پروانه. بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر فعالیت آنزیم ها و ترکیبات آنتی اکسیدان ارقام نخود (.Cicer arietinum L) در مواجهه با تنش خشکی. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1391؛5(1):41-54. Available from: https://sid.ir/paper/210006/fa

    IEEE: کپی

    مریم شوریابی، علی گنجعلی، و پروانه ابریشم چی، “بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر فعالیت آنزیم ها و ترکیبات آنتی اکسیدان ارقام نخود (.Cicer arietinum L) در مواجهه با تنش خشکی،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 5، no. 1، pp. 41–54، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/210006/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا