مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر کلسیم نیترات بر توزیع سدیم و پتاسیم در جوانه ‎های برنج در شرایط شوری

صفحات

 صفحه شروع 92 | صفحه پایان 100

چکیده

 یکی از مهمترین اثرات سوء شوری بر رشد گیاهان زراعی تجمع برخی یونهای سمی بویژه سدیم در بافتهای گیاه است. آغشته کردن بذرها با کلسیم نیترات می تواند از طریق کاهش جذب و تجمع یونهای کلر و سدیم, جوانه زنی را به هنگام شور بودن محیط بهبود بخشد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر آغشته کردن بذر با کلسیم نیترات بر توزیع یون  پتاسیم در جوانه های دو رقم برنج در شرایط شور بود. بهمین منظور, آزمایشی بصورت فاکتوریل درقالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گردید. تیمارها شامل چهار غلظت متفاوت کلسیم نیترات (0, 1, 5, 10 میلی مولار) , ماده کلات کننده کلسیم غشای سلول ( EGTA پنج میلی مولار ), چهار غلظت مختلف سدیم کلرید (0, 50, 100, 150 میلی مولار) و دو رقم برنج (گرده و طارم) بود. در هر دو رقم, با افزایش غلظت سدیم کلرید, غلظت پتاسیم در ریشه چه و ساقه چه کاهش یافت. در مقابل, غلظت سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در این اندامها افزایش یافت. مصرف ماده EGTA موجب کاهش غلظت پتاسیم و افزایش مقدار سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم در ریشه چه و ساقه چه هر دو رقم شد. برعکس, کلسیم نیترات با غلظت 10 میلی مولار در تمام غلظتهای سدیم کلرید باعث افزایش مقدار پتاسیم و کاهش مقدار سدیم و در نتیجه کاهش نسبت سدیم به پتاسیم در ریشه چه و ساقه چه شد. این نتایج نشان داد که آغشته کردن بذرها با کلسیم نیترات بر کاهش اثرات سوء شوری موثر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امین پناه، هاشم، و سروش زاده، علی. (1384). بررسی اثر کلسیم نیترات بر توزیع سدیم و پتاسیم در جوانه ‎های برنج در شرایط شوری. زیست شناسی ایران، 18(2)، 92-100. SID. https://sid.ir/paper/21005/fa

    Vancouver: کپی

    امین پناه هاشم، سروش زاده علی. بررسی اثر کلسیم نیترات بر توزیع سدیم و پتاسیم در جوانه ‎های برنج در شرایط شوری. زیست شناسی ایران[Internet]. 1384؛18(2):92-100. Available from: https://sid.ir/paper/21005/fa

    IEEE: کپی

    هاشم امین پناه، و علی سروش زاده، “بررسی اثر کلسیم نیترات بر توزیع سدیم و پتاسیم در جوانه ‎های برنج در شرایط شوری،” زیست شناسی ایران، vol. 18، no. 2، pp. 92–100، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button