مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,852
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مقدار اضافی عنصر روی (Zinc) بر القای تنش اکسیداتیو و تجمع برخی عناصر در گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L)

صفحات

 صفحه شروع 218 | صفحه پایان 228

چکیده

 آلودگی خاکها با فلزات سنگین, از طریق فعالیتهای بشری در مناطق صنعتی, در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین تنشهای محیطی برای گیاهان محسوب می شود. این تحقیق به منظور مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف عنصر روی بر القای تنش اکسیداتیو در گیاه نعناع سبز و تاثیر آن بر پاسخهای آنتی اکسیدانی و تجمع برخی عناصر ضروری در این گیاه انجام گرفت. گیاهان به مدت 16 هفته در اتاق رشد با شرایط کنترل شده و محلول غذایی حاوی غلظتهای متفاوت فلز روی کشت داده شدند. میزان وزن خشک یا بیوماس اندامهای مختلف, به عنوان مهمترین پاسخ گیاه در برابر تنش, در گیاهان تیمار شده با غلظتهای بالا روی کاهش معنی داری داشت. محتوای ترکیبات فنلی مانند فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها در گیاهان تیمار شده نسبت به گیاه کنترل با افزایش غلظت روی در محلول غذایی افزایش نشان داد. افزایش میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و نیز افزایش محتوای آسکوربات کل در اثر تیمار عنصر روی می تواند دلیلی بر این فرضیه باشد که فلز روی سبب القای تنش اکسیداتیو در گیاه نعناع شده است. غلظتهای بالای روی در محلول غذایی موجب کاهش غلظت عناصر آهن و روی در اندام هوایی نسبت به ریشه, کاهش میزان جابجایی این عناصر و تجمع بالای آنها در ریشه گیاه گردید. بطور کلی شاید بتوان گفت, غلظتهای بحرانی روی با تحریک واکنشهای اکسیداتیو و اختلال در عملکرد آهن باعث بروز برخی اثرات سمیت در گیاه نعناع شده است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع ده آبادی، سعید، و اسرار، زهرا. (1388). بررسی اثر مقدار اضافی عنصر روی (Zinc) بر القای تنش اکسیداتیو و تجمع برخی عناصر در گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L). زیست شناسی ایران، 22(2)، 218-228. SID. https://sid.ir/paper/21058/fa

    Vancouver: کپی

    زارع ده آبادی سعید، اسرار زهرا. بررسی اثر مقدار اضافی عنصر روی (Zinc) بر القای تنش اکسیداتیو و تجمع برخی عناصر در گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L). زیست شناسی ایران[Internet]. 1388؛22(2):218-228. Available from: https://sid.ir/paper/21058/fa

    IEEE: کپی

    سعید زارع ده آبادی، و زهرا اسرار، “بررسی اثر مقدار اضافی عنصر روی (Zinc) بر القای تنش اکسیداتیو و تجمع برخی عناصر در گیاه نعناع سبز (.Mentha spicata L)،” زیست شناسی ایران، vol. 22، no. 2، pp. 218–228، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21058/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button