Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,103
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

776
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر فلز روی بر رشد و برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه نعناع خوراکی(.Mentha spicata L)

صفحات

 صفحه شروع 230 | صفحه پایان 241

چکیده

 روی (zinc) بعنوان یک عنصر ضروری برای رشد و نمو گیاهان نقش ساختاری و عملکردی فراوانی در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی گیاهان بر عهده دارد, ولی مقدار اضافی آن بخصوص در خاکهای اسیدی یک فاکتور محدود کننده رشد برای گیاه محسوب می شود. در این تحقیق با توجه به اهمیت زیاد گیاه نعناع در زمینه های دارویی و صنعتی اثر غلظت های متفاوت روی بر این گیاه مورد مطالعه قرار گرفت. گیاهان بمدت 12 هفته در اتاق رشد با شرایط کنترل شده و محلول غذایی حاوی غلظتهای متفاوت فلز روی کشت داده شد. بر اساس نتایج شاخصهای رشد, میزان کلروفیل a, کلروفیل کل و مقدار کاروتنوئیدها در تیمار 5 و 10 میکرومولار روی در مقایسه با گیاه کنترل افزایش و با بالا رفتن غلظت روی در محلول غذایی ( 40Mµو 20) به تدریج کاهش می یابد. محتوای آنتوسیانین برگ در غلظت 5 میکرومولار نسبت به گیاه کنترل تفاوت معنی داری ندارد ولی با افزایش غلظت روی در محلول غذایی بخصوص در تیمار 40 میکرومولار به تدریج افزایش نشان می دهد. میزان مالون دآلدهید بعنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی تنها در تیمار بالای فلز روی اندکی افزایش نشان می دهد. مقدار پروتئین کل در برگها نیز با افزایش غلظت روی بطور معنی داری افزایش ولی در غلظتهای بالای این فلز اندکی از مقدار آنها کاسته می شود. بطور کلی فلز روی در غلظتهای پایین موجب تحریک رشد در گیاه نعناع می شود در حالی که غلظتهای بالای آن باعث بروز برخی اثرات سمی در این گیاه می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع ده آبادی، سعید، اسرار، زهرا، و مهربانی، میترا. (1386). اثر فلز روی بر رشد و برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه نعناع خوراکی(.Mentha spicata L). زیست شناسی ایران، 20(3)، 230-241. SID. https://sid.ir/paper/21098/fa

    Vancouver: کپی

    زارع ده آبادی سعید، اسرار زهرا، مهربانی میترا. اثر فلز روی بر رشد و برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه نعناع خوراکی(.Mentha spicata L). زیست شناسی ایران[Internet]. 1386؛20(3):230-241. Available from: https://sid.ir/paper/21098/fa

    IEEE: کپی

    سعید زارع ده آبادی، زهرا اسرار، و میترا مهربانی، “اثر فلز روی بر رشد و برخی از شاخصهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه نعناع خوراکی(.Mentha spicata L)،” زیست شناسی ایران، vol. 20، no. 3، pp. 230–241، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21098/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا