مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

475
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی جنبه های اکوفیزیولوژیک و شاخص های کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت ( Zea mays L. ) و لوبیا چشم بلبلی ( Vigna unguiculata L. )

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 280

چکیده

 به منظور بررسی جنبه های اکوفیزیولوژیک و کیفیت علوفه کشت مخلوط ذرت (Zea mays L. ) و لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata (L. ) Walp. ), آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در پژوهشکده کشاورزی دانشگاه زابل, در سال زراعی 94-1393 انجام شد. تیمارها شامل؛ کاشت خالص ذرت, 100% ذرت + 15% لوبیا, 100% ذرت + 30% لوبیا, 100% ذرت + 45% لوبیا, 100% ذرت + 60% لوبیا و کشت خالص لوبیا چشم بلبلی بود. نتایج نشان داد که جذب نور, رطوبت خاک و دمای خاک سیستم های کاشت در سطح احتمال پنج درصد معنی دار بود. کشت های مخلوط, میزان تابش جذب شده و رطوبت بیشتری را در طول فصل رشد کسب نمودند و دمای کمتری نیز نسبت به تک کشتی خود داشتند. همچنین نتایج نشان داد, شاخص های کیفی علوفه, غلظت پروتئین خام (CP) و میزان خاکستر ذرت در کشت مخلوط لوبیا چشم بلبلی افزایش یافت و غلظت دیواره سلولی (NDF), فیبرهای نامحلول در شوینده های اسیدی (ADF) ذرت کاهش یافت, به نحوی که بیشترین میزان پروتئین خام ( 41/9 درصد), خاکستر ( 16/12 درصد) و قابلیت هضم ماده خشک ذرت (77/72 درصد) از نسبت کاشت 100% ذرت+ 60% لوبیا چشم بلبلی و بیشترین میزان NDF (66/46 درصد), ADF (66/26 درصد) از کشت خالص ذرت به دست آمد. به دلیل همبستگی منفی بین ADFو قابلیت هضم ماده خشک (DMD) با کاهش یافتن غلظت ADF قابلیت هضم علوفه افزایش پیدا کرد. بیشترین عملکرد علوفه خشک از کشت مخلوط 100% ذرت + 60% لوبیا ( t. h-161/14) در حالی که کمترین عملکرد از کشت خالص لوبیا ( t. ha-193/0) به دست آمد. به طور کلی, کشت مخلوط به لحاظ تولید کمی و کیفی علوفه نسبت به کشت های خالص برتری نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریفی نژاد، مهدی، قنبری، احمد، و سیروس مهر، علیرضا. (1397). بررسی جنبه های اکوفیزیولوژیک و شاخص های کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت ( Zea mays L. ) و لوبیا چشم بلبلی ( Vigna unguiculata L. ). بوم شناسی کشاورزی، 10(1 (پیاپی 35) )، 267-280. SID. https://sid.ir/paper/211049/fa

    Vancouver: کپی

    شریفی نژاد مهدی، قنبری احمد، سیروس مهر علیرضا. بررسی جنبه های اکوفیزیولوژیک و شاخص های کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت ( Zea mays L. ) و لوبیا چشم بلبلی ( Vigna unguiculata L. ). بوم شناسی کشاورزی[Internet]. 1397؛10(1 (پیاپی 35) ):267-280. Available from: https://sid.ir/paper/211049/fa

    IEEE: کپی

    مهدی شریفی نژاد، احمد قنبری، و علیرضا سیروس مهر، “بررسی جنبه های اکوفیزیولوژیک و شاخص های کیفیت علوفه در کشت مخلوط ذرت ( Zea mays L. ) و لوبیا چشم بلبلی ( Vigna unguiculata L. )،” بوم شناسی کشاورزی، vol. 10، no. 1 (پیاپی 35) ، pp. 267–280، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/211049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button