مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

922
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شرایط محیطی و غذایی بر تولید پروتئاز توسط یک گونه باسیلوس جدا شده از خاک پارک جنگلی لویزان

صفحات

 صفحه شروع 176 | صفحه پایان 184

چکیده

 خاک پارکهای جنگلی تهران برای باسیلوسهای پروتئولیتیک مورد غربال سازی قرار گرفتند. پارکهای جنگلی مورد آزمایش شامل چیتگر, خجیر, سرخه حصار, لویزان و طالقانی بودند. در مجموع از 5 نمونه خاک مورد آزمایش,  40جدایه باسیلوس به دست آمد که پس از غربال سازی بر روی محیط Skim milk agar, 18 جدایه واجد فعالیت پروتئولیتیکی بودند. با مقایسه قطر هاله های شفاف, یکی از جدایه های پارک جنگلی لویزان -واقع در شمال شرق تهران- به منظور انجام مطالعات آزمایشگاهی بیشتر انتخاب شد. این باکتری بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی, رنگ آمیزی گرم, تستهای بیوشیمیایی و نهایتا تعیین توالی 16S rDNA به عنوان Bacillus sp. CR-179 تشخیص داده شد. تولید پروتئاز توسط باسیلوس کشت داده شده در محیط مایع حاوی 1 درصد نشاسته به عنوان منبع کربن و 0.4 درصد عصاره خیسانده ذرت به عنوان منبع نیتروژن در مدت 72 ساعت به بیشترین میزان خود یعنی 340.908 U/mL رسید. نشاسته و مالتوز بهترین سوبسترا برای تولید پروتئاز بودند, در حالی که برخی از قند های خالص از جمله فروکتوز, گلوکز و سوکروز تاثیری بر روی تولید پروتئاز نداشتند. در بین منابع متعدد نیتروژن آلی, عصاره خیسانده ذرت, که از منابع ارزان قیمت است, به عنوان بهترین منبع و به دنبال آن عصاره مخمر, آب پنیر و عصاره گوشت قرار داشتند. این گونه باسیلوس قادر به استفاده از اوره به عنوان یک منبع نیتروژن غیر آلی به منظور رشد و تولید پروتئاز نبود و pH بهینه برای تولید پروتئاز نیز 8 تعیین شد. مطالعات انجام شده بر روی خصوصیات آنزیمی نشان داد که این پروتئاز خام بیشترین فعالیت خود را در pH~9 و دمای 60 درجه سانتی گراد نشان داد که آن را برای به کارگیری در بسیاری از فعالیتهای صنعتی مناسب می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اخوان سپهی، عباس، جبل عاملی، لیلا، نوحی، اشرف السادات، و جعفری اقدم، جواد. (1390). تاثیر شرایط محیطی و غذایی بر تولید پروتئاز توسط یک گونه باسیلوس جدا شده از خاک پارک جنگلی لویزان. زیست شناسی ایران، 24(2)، 176-184. SID. https://sid.ir/paper/21200/fa

    Vancouver: کپی

    اخوان سپهی عباس، جبل عاملی لیلا، نوحی اشرف السادات، جعفری اقدم جواد. تاثیر شرایط محیطی و غذایی بر تولید پروتئاز توسط یک گونه باسیلوس جدا شده از خاک پارک جنگلی لویزان. زیست شناسی ایران[Internet]. 1390؛24(2):176-184. Available from: https://sid.ir/paper/21200/fa

    IEEE: کپی

    عباس اخوان سپهی، لیلا جبل عاملی، اشرف السادات نوحی، و جواد جعفری اقدم، “تاثیر شرایط محیطی و غذایی بر تولید پروتئاز توسط یک گونه باسیلوس جدا شده از خاک پارک جنگلی لویزان،” زیست شناسی ایران، vol. 24، no. 2، pp. 176–184، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21200/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button