Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه والک بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 536 | صفحه پایان 542

چکیده

 کاهش سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار می باشد. شواهدی مبنی بر اثرات ضددیابتی مواد موثره گیاه والک وجود دارد. لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن این گیاه بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید, کلسترول توتال, کلسترولLDL  و HDL موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور موشهای صحرایی نر نژاد ویستار (n=32) بطور تصادفی به چهار گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با والک, دیابتی, و دیابتی تحت درمان با والک تقسیم بندی شدند. دو گروه تحت تیمار با والک پودر گیاه را مخلوط شده با غذای استاندارد موش (6.25 درصد) بمدت 6 هفته دریافت نمودند. میزان گلوکز, تری گلیسیرید, کلسترول تام, کلسترول LDL و HDL سرم قبل از بررسی و در هفته های سوم و ششم پس از بررسی تعیین شد. میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی پس از هفته ششم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش افزایش معنی داری را نشان داد (p<0.001) و در گروه دیابتی تحت درمان با والک کاهش در حد متوسط و معنی دار در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (p<0.01). بعلاوه سطح تری گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته ششم نسبت به هفته قبل بررسی (p<0.05) نشان داد و سطح تری گلیسیرید در همین هفته در گروه دیابتی تحت درمان با والک در مقایسه با گروه دیابتی تفاوت معنی دار نداشت. همچنین در هفته ششم سطح کلسترول سرم گروه دیابتی تحت درمان با والک در مقایسه با گروه دیابتی کاهش معنی داری را نشان داد(p<0.05).  از طرف دیگر, میزان کلسترولHDL  وLDL  در گروه دیابتی تحت تیمار نیز در حد معنی دار و بترتیب بیشتر و کمتر از گروه دیابتی بود ( (p<0.05و p<0.01)) بنابراین مصرف خوراکی و درازمدت والک در مدل تجربی دیابت قندی اثر هیپوگلیسمیک در حد متوسط داشته و موجب تغییرات مطلوب و سودمند در سطح کلسترول توتال, کلسترول HDL و LDL می گردد اما بر سطح تری گلیسیرید سرم تاثیری ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، بلوچ نژادمجرد، توران دخت، و عگبی، کلثوم. (1387). اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه والک بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی. زیست شناسی ایران، 21(3)، 536-542. SID. https://sid.ir/paper/21234/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، بلوچ نژادمجرد توران دخت، عگبی کلثوم. اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه والک بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی. زیست شناسی ایران[Internet]. 1387؛21(3):536-542. Available from: https://sid.ir/paper/21234/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، توران دخت بلوچ نژادمجرد، و کلثوم عگبی، “اثر مصرف خوراکی بخش هوایی گیاه والک بر میزان گلوکز و لیپیدهای خون در موش صحرایی دیابتی،” زیست شناسی ایران، vol. 21، no. 3، pp. 536–542، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21234/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا