مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,874
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis) بر ویژگی های ایمنی و برخی فاکتورهای خونی ماهی قرمز (Carassius auratus)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 طی پژوهشی 60 روزه اثر عصاره گیاه گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در جیره غذایی ماهی قرمز(Carassius auratus) بر رشد, بقا و برخی از شاخص های ایمنی این گونه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بررسی گردید که در آن درصد افزایش وزن بدن, نرخ رشد ویژه, افزایش وزن روزانه, ضریب چاقی و نرخ بقاء ماهی های پرورشی مورد مطالعه قرار گرفت. تیمارها شامل 3 جیره غذایی به ترتیب حاوی سه سطح 0.5, 1 و 1.5 درصد عصاره گیاه گل همیشه بهار همراه با تیمار شاهد در نظر گرفته شد. 252 عدد ماهی قرمز با میانگین وزن اولیه 1±8.5 گرم بدین منظور تهیه و پس از پایان دوره آزمایش تمامی آنها مورد زیست سنجی و خونگیری قرار گرفته و میزان هماتوکریت, متوسط حجم گلبولی, متوسط وزن هموگلوبین گلبولی, متوسط غلظت هموگلوبین گلبولی, هتروفیل, لنفوسیت و عامل مکمل به عنوان برخی از پارامترهای ایمنی غیراختصاصی اندازه گیری گردیدند. نتایج به دست آمده نشان داد که با افزایش میزان این عصاره گیاهی در جیره پارامترهای رشد نیز افزایش یافته که البته این افزایش در هیچ یک از پارامترهای اندازه گیری شده و بین تیمارها معنی دار نبود (P>0.05). میزان عامل مکمل نیز در تیمارهای حاوی عصاره بالاتر از گروه شاهد بوده ولی فاقد اختلاف معنی دار (P>0.05) با آن بود. به طور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده اثر مثبت عصاره گل همیشه بهار در جیره غذایی ماهی قرمز بر پارامترهای ایمنی بوده که می تواند به عنوان یک محرک سیستم ایمنی قلمداد گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مجدمحمدی، سیده حمیده، منوچهری، حامد، محمدی زاده خوشرو، مهسا، و درویشی، صمد. (1392). اثر عصاره گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis) بر ویژگی های ایمنی و برخی فاکتورهای خونی ماهی قرمز (Carassius auratus). تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، 4(4 (پیاپی 14))، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/212342/fa

Vancouver: کپی

مجدمحمدی سیده حمیده، منوچهری حامد، محمدی زاده خوشرو مهسا، درویشی صمد. اثر عصاره گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis) بر ویژگی های ایمنی و برخی فاکتورهای خونی ماهی قرمز (Carassius auratus). تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده[Internet]. 1392؛4(4 (پیاپی 14)):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/212342/fa

IEEE: کپی

سیده حمیده مجدمحمدی، حامد منوچهری، مهسا محمدی زاده خوشرو، و صمد درویشی، “اثر عصاره گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis) بر ویژگی های ایمنی و برخی فاکتورهای خونی ماهی قرمز (Carassius auratus)،” تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده، vol. 4، no. 4 (پیاپی 14)، pp. 1–13، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/212342/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button