مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,223
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور، فیتوفاک و قزل آلا

صفحات

 صفحه شروع 528 | صفحه پایان 538

کلیدواژه

اسیدهای چرب امگا 3 (EPAQ3
DHA) و امگا 6Q3

چکیده

 جهت مقایسه و اندازه گیری اسیدهای چرب امگا 3 (5, 8, 11, 14, 17 -Eicosapentaenoic acid معروف به EPA و  4, 7, 10, 13, 16, 19 -Docosahexaenoic acid معروف به DHA) و امگا 6 با هدف اندازه گیری این اسیدهای مفید در سه نمونه ماهی پرورشی قزل آلا, کپور و فیتوفاک, نمونه ها در طول دی و بهمن سال 84 از بازار شهر رشت بطور اتفاقی خریداری شد و سپس با توجه به روشهای نمونه برداری, مقداری از آنها انتخاب و تحت فرآیند روغن کشی قرار گرفت. پس از هیدرولیز روغنها و جداسازی اسیدهای چرب, فرآیند متیله کردن اسیدها انجام شد. نمونه های استری شده پس از خالص سازی با استفاده از دستگاه GC-MS تحت اندازه گیری کیفی و کمی قرار گرفتند. به عنوان استاندارد جهت مقایسه های کمی از استانداردهای EPA و DHA و آراشیدونیک اسید استفاده شد. نتایج حاصله بیان کننده این مطلب است که ماهی قزل آلا در میان انواع ماهیان پرورشی انتخاب شده, از بیشترین مقدار EPA و DHA برخوردار است (0.728 و 0.627 درصد در روغن ماهی) و ماهی کپور, کمترین مقدار آن را نسبت به سایر ماهیان مورد آزمایش دارا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صابری کوچصفهانی، حسین، علی اکبر، علیرضا، و عاشورنیا، مهدی. (1390). بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا. زیست شناسی ایران، 24(4)، 528-538. SID. https://sid.ir/paper/21435/fa

    Vancouver: کپی

    صابری کوچصفهانی حسین، علی اکبر علیرضا، عاشورنیا مهدی. بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا. زیست شناسی ایران[Internet]. 1390؛24(4):528-538. Available from: https://sid.ir/paper/21435/fa

    IEEE: کپی

    حسین صابری کوچصفهانی، علیرضا علی اکبر، و مهدی عاشورنیا، “بررسی و اندازه گیری اسیدهای چرب غیر اشباع (EPA, DHA) و امگا 6 در گوشت سه نوع ماهی پرورشی کپور, فیتوفاک و قزل آلا،” زیست شناسی ایران، vol. 24، no. 4، pp. 528–538، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21435/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button