مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,283
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کیفیت نان های سنتی نانوایی های گناباد

صفحات

 صفحه شروع 835 | صفحه پایان 841

چکیده

 نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم کشورهای جهان, قسمت اعظمی از انرژی, پروتئین, املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان را تامین می کند. بنابراین سلامت و کیفیت نان مصرفی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین منظور این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت نان های تافتون نانوایی های شهر گناباد در سال 1391 انجام شد. طی یک مطالعه مقطعی-توصیفی روی 140 نمونه نان تافتون که به روش خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شده بودند, آلودگی های میکروبی (باکتریایی و کپکی), همچنین مقدار PH و درصد نمک مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها توسط چک لیستی گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. در این مطالعه در هیچکدام از نمونه ها آلودگی باکتریایی وجود نداشت, درحالیکه در %9.3 نمونه های نان, رشد کپک گزارش شد که همگی در حد مجاز استاندارد بودند. میانگین (انحراف معیار) مقدار PH نمونه های مورد آزمایش برابر 5.92 (0.214) و درصد نمک آنها برابر 1.30 (0.547) بود. مقدار PH %77.1 نان ها در محدوده استاندارد و درصد نمک %7.1 از نان ها بیشتر از حد استاندارد بود. براساس نتایج مطالعه حاضر, به طور کلی کیفیت %28.6 نان های تافتون آزمایش شده نامطلوب بود. نتایج مطالعه ما به عنوان نمونه ای از توصیف وضعیت موجود نان های تافتون تولید شده در نان های گناباد, می تواند مورد استفاده دست اندرکاران نظارت بر تهیه و توزیع نان قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالمی، علی، بانورکار، سمانه، رستمیان، طاهره، اسدزاده، سیده نسترن، و محمدزاده مقدم، مرتضی. (1393). ارزیابی کیفیت نان های سنتی نانوایی های گناباد. پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)، 4(3)، 835-841. SID. https://sid.ir/paper/214447/fa

    Vancouver: کپی

    عالمی علی، بانورکار سمانه، رستمیان طاهره، اسدزاده سیده نسترن، محمدزاده مقدم مرتضی. ارزیابی کیفیت نان های سنتی نانوایی های گناباد. پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)[Internet]. 1393؛4(3):835-841. Available from: https://sid.ir/paper/214447/fa

    IEEE: کپی

    علی عالمی، سمانه بانورکار، طاهره رستمیان، سیده نسترن اسدزاده، و مرتضی محمدزاده مقدم، “ارزیابی کیفیت نان های سنتی نانوایی های گناباد،” پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)، vol. 4، no. 3، pp. 835–841، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214447/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button