مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی باقیمانده های پادزیستی در شیرهای خام و پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 884 | صفحه پایان 889

چکیده

 مقدمه: مصرف فرآورده های غذایی با منشا دامی آلوده به باقیمانده آنتی بیوتیکی دارای اثرات سوء بر سلامت و بهد اشت افراد جامعه می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه باقیمانده آنتی بیوتیک ها در شیرهای خام و پاستوریزه استان ایلام مورد ارزیابی قرار گرفت. از تعداد 9 واحد دامداری نیمه صنعتی, 4 واحد ایستگاه جمع آوری شیر و 3 شرکت تولید شیر پاستوریزه در استان ایلام طی فصول بهار و تابستان سال 1391 نمونه برداری و از لحاظ باقیمانده آنتی بیوتیک ها با استفاده از روش تست شیر کوپن بررسی شد.یافته ها: نتایج نشان داد که از مجموع 96 نمونه اخذ شده در این مطالعه تعداد 28 نمونه (16.29%) از نظر وجود باقیمانده آنتی بیوتیکی مثبت بودند. نمونه های شیر بررسی شده طی فصل بهار و تابستان به لحاظ آلودگی باقیمانده آنتی بیوتیکی اختلاف آماری معنی داری را نشان دادند, به گونه ای که نمونه های شیر دارای باقیمانده آنتی بیوتیکی در فصل تابستان (50.37%) در مقایسه با نمونه های شیر فصل بهار (83.20%) بالاتر بود (P<0.05). درصد آلودگی نمونه های شیر خام (76.30%) به باقیمانده آنتی بیوتیکی در مقایسه با نمونه های شیر پاستوریزه (20.22%) به طور معنی داری بالاتر بود (P<0.05).بحث و نتیجه گیری: با توجه به عوارض سوء حاصل از مصرف شیرهای آلوده به بقایای آنتی بیوتیک ها و همچنین ضررها و زیان های متعدد حاصل از آن در صنایع لبنی, به نظر می رسد که نیاز به مطالعات جامع تری برای تعیین دقیق نوع باقیمانده آنتی بیوتیک در شیرهای مصرفی در این منطقه وجود دارد.متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، رزاق، امینی، کیومرث، وهاب زاده، مهتاب، میر، حامد، و واقف، رضا. (1393). بررسی باقیمانده های پادزیستی در شیرهای خام و پاستوریزه. پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)، 4(4)، 884-889. SID. https://sid.ir/paper/214479/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی رزاق، امینی کیومرث، وهاب زاده مهتاب، میر حامد، واقف رضا. بررسی باقیمانده های پادزیستی در شیرهای خام و پاستوریزه. پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)[Internet]. 1393؛4(4):884-889. Available from: https://sid.ir/paper/214479/fa

    IEEE: کپی

    رزاق محمودی، کیومرث امینی، مهتاب وهاب زاده، حامد میر، و رضا واقف، “بررسی باقیمانده های پادزیستی در شیرهای خام و پاستوریزه،” پژوهش و سلامت (JOURNAL OF RESEARCH AND HEALTH)، vol. 4، no. 4، pp. 884–889، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214479/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button