Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

689
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

584
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی صفات فیزیولوژیکی خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در شرایط آبی و دیم

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 98

چکیده

 به منظور بررسی برخی صفات فیزیولوژیکی مانند فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت (سوپر اکسید دسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز) و تولید بیومارکرها (مالون دی آلدهید, دی تیروزین, دی هیدروکسی گوانوزین) آزمایشی در سال زراعی 87 - 86 در دو محیط آبی و دیم درمرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان اجرا گردید. آزمایش با استفاده از دو گیاه علوفه ای خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام گردید. تیمارها عبارت بودند از: 1- کشت خالص جو (Hordeum vulgare L.) 2- کشت خالص خلر (Lathyrus sativus) 3- نسبت 75 درصد خلر, 25 درصد جو 4- نسبت 50 درصد خلر, 50 درصد جو 5- نسبت 25 درصد خلر, 75 درصد جو. نتایج نشان داد میزان تولید بیومارکرها (مالون دی آلدهید, دی تیروزین, دی هیدروکسی گوانوزین) و فعالیت آنزیم ها (سوپراکسید دسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز) و میزان هدایت الکتریکی در شرایط دیم بیشتر از آبی بود. اندازه گیری آنزیم های آنتی اکسیدانت به عنوان آنزیم های ضد تنش نشان داد که در شرایط دیم با افزایش میزان تولید بیومارکرها, میزان فعالیت آنزیم ها نیز افزایش یافت. همچنین درصد نیتروژن, محتوای آب نسبی و کلروفیل a, b در شرایط آبی بیشتر از دیم بود. در نسب تهای بالاتر کشت خلر و نسب تهای پایین جو در کشت مخلوط, فعالیت آنزی مها, درصد نیتروژن, محتوای آب نسبی و کلروفیل a, b بیشتر و میزان تولید بیومارکرها و هدایت الکتریکی کمتر بود. با افزایش نسبت لگوم در مخلوط فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت (سوپراکسید دسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز) افزایش و تولید بیومارکرها (مالون دی آلدهید, دی تیروزین, دی هیدروکسی گوانوزین (کاهش یافت. با افزایش نسبت لگوم در مخلوط فعالیت آنزی مهای آنتی اکسیدانت افزایش و تولید بیومارکرها کاهش یافت. یکی از دلایل افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت در نسبت های کشت مخلوط با نسبت بالای لگوم, وجود باکتری های ریزوبیوم و تاثیر این باکتر یها در افزایش رادیکال های آزاد اکسیژن م یباشد. لذا برای تثبیت نیتروژن در طول دوره گره سازی و از بین بردن رادیکا لهای آزاد اکسیژن, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت افزایش یافته و در نتیجه تولید بیومارکرها کاهش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شبیری، سیده سودابه، حبیبی، داوود، کاشانی، علی، پاک نژاد، فرزاد، و جعفری، حسین. (1394). بررسی صفات فیزیولوژیکی خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در شرایط آبی و دیم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 91-98. SID. https://sid.ir/paper/214701/fa

    Vancouver: کپی

    شبیری سیده سودابه، حبیبی داوود، کاشانی علی، پاک نژاد فرزاد، جعفری حسین. بررسی صفات فیزیولوژیکی خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در شرایط آبی و دیم. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):91-98. Available from: https://sid.ir/paper/214701/fa

    IEEE: کپی

    سیده سودابه شبیری، داوود حبیبی، علی کاشانی، فرزاد پاک نژاد، و حسین جعفری، “بررسی صفات فیزیولوژیکی خلر و جو در کشت خالص و مخلوط در شرایط آبی و دیم،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 91–98، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214701/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا