مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

637
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

670
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنوع عملکرد و کیفیت علوفه در اکسشن های گونه Festuca arundinacea در شرایط دیم استان کرمانشاه

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 47

چکیده

 به منظور مقایسه عملکرد و کیفیت علوفه, 36 جمعیت از گونه Festuca arundinacea در قالب طرح بلوک کامل تصادفی تحت شرایط دیم با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. صفات عملکرد علوفه خشک و یکفیت علوفه اندازه گیری شد. بر اساس تجزیه واریانس تنوع معنی دار در بین جمعیت های مورد بررسی برای صفات مشاهده شد. عملکرد علوفه خشک و درصد فیبر محلول در شوینده خنثی بیشترین و کربوهیدرات های محلول در آب کمترین میزان وراثت پذیری عمومی را داشتند. عملکرد علوفه خشک با قابلیت هضم ماده خشک و پروتئین خام همبستگی منفی و با بقیه صفات کیفی همبستگی مثبت نشان داد. قابلیت هضم ماده خشک با کربوهیدرات محلول همبستگی مثبت (p<0.05) و با فیبر محلول در شویند اسیدی و با فیبر محلول در شویند خنثی همبستگی منفی نشان داد. در بین صفات یکفی پروتئین خام با خاکستر همبستگی مثبت و بسیار معنی دار نشان داد. از طرف دیگر فیبر محلول در شویند اسیدی با شوینده خنثی و خنثی همبستگی مثبت (p<0.05) نشان داد و بین درصد خاکستر و فیبر محلول در شوینده خنثی همبستگی مثبت مشاهده شد. تجزیه کلاستر و مقایسه میانگین گروه های حاصل از تجزیه کلاستر روند موجود را تا یید نمود. بر اساس تجزیه به عامل ها بعد از دوران واریماکس سه عامل استخراج شد که 76.79 درصد از واریانس موجود در ساختار داده ها را بیان نمود. عامل اول و دوم به صفات یکفی و عامل سوم به عملکرد علوفه اختصاص یافت. کربوهیدرات های محلول در آب برای عامل های اول و دوم نقش متوسطی داشت. بر اساس عامل های اول و دوم جمعیت های 1, 4, 7, 18 و 36 دارای عملکرد علوفه خشک, قابلیت ماده خشک و کربوهیدرات های محلول در آب بیشتر و فیبر محلول در شوینده خنثی کمتری نسبت به دیگر جمعیت ها داشتند. بر اساس عامل های دوم و سوم, جمعیت های 19, 6, 32, 23, 33, 16 و 7 از نظر عملکرد علوفه و پروتعین خام مطلوب و برای خاکستر و فیبر محلول در شوینده خنثی بیشترین مقادیر را داشتند. بنابراین جمعیت های 5, 7, 8, 9, 11, 12 و 25 دارای کیفیت علوفه مطلوب بدون در نظر گرفتن عملکرد علوفه و قابل معرفی در شرایط دیم استان کرمانشاه هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرشادفر، محسن، مرادی، فرزاد، صفری، هوشمند، و رضایی، ایرج. (1394). ارزیابی تنوع عملکرد و کیفیت علوفه در اکسشن های گونه Festuca arundinacea در شرایط دیم استان کرمانشاه. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 28(107)، 40-47. SID. https://sid.ir/paper/214707/fa

    Vancouver: کپی

    فرشادفر محسن، مرادی فرزاد، صفری هوشمند، رضایی ایرج. ارزیابی تنوع عملکرد و کیفیت علوفه در اکسشن های گونه Festuca arundinacea در شرایط دیم استان کرمانشاه. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1394؛28(107):40-47. Available from: https://sid.ir/paper/214707/fa

    IEEE: کپی

    محسن فرشادفر، فرزاد مرادی، هوشمند صفری، و ایرج رضایی، “ارزیابی تنوع عملکرد و کیفیت علوفه در اکسشن های گونه Festuca arundinacea در شرایط دیم استان کرمانشاه،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 28، no. 107، pp. 40–47، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button