مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کودهای مختلف آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (.Cicer aritenium L)

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 49

چکیده

 به منظور ارزیابی تاثیر کودهای مختلف آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (Cicer aritenium) آزمایشی در سال های 1386 و 1387 در شهرستان سنندج انجام گردید. آزمایش به صورت کرت های دو بار خردشده (اسپلیت- اسپلیت پلات) با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی, در سه تکرار انجام گرفت. کشت کود سبز (G1) (ترکیبی از ماشک گل خوشه ای (Vicia panunica) و جو (Hordeum vulgare)) و عدم کشت آن (G2) به عنوان سطوح عامل اصلی و پنج راهبرد تامین کود پایه شامل 20 تن کود دامی در هکتار (N1), 10 تن کمپوست زباله شهری در هکتار (N2),  75کیلوگرم سوپر فسفات تریپل در هکتار (N3), 5 تن کمپوست+ 10 تن کود دامی در هکتار  (N4)و 5 تن کمپوست+ 10 تن کود دامی+ 50 کیلوگرم سوپر فسفات تریپل در هکتار (N5) به عنوان عامل فرعی تعیین شدند. همچنین چهار ترکیب کود زیستی شامل باکتری Bacillus lentus و (B1) Pseudomonas putida, قارچ (B2) Trichoderma harzianum, باکتری باسیلوس و سودوموناس+ قارچ تریکودرما (B3) و تیمار شاهد بدون تلقیح با قارچ و باکتری (B4) به عنوان سطوح عامل فرعی فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که کود سبز تاثیر معنی داری بر عملکرد دانه, تعداد غلاف, تعداد غلاف بارور, تعداد شاخه اصلی و محتوی کلروفیل برگ داشت. ترکیبات مختلف کودهای پایه نیز بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه تاثیر معنی داری داشت. بیشترین عملکرد دانه در ترکیب کمپوست, کود دامی و کود شیمیایی ایجاد گردید. کودهای بیولوژیک نیز تاثیر معنی داری بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه داشتند. تلقیح همزمان بذر با باکتری های حل کننده فسفات و قارچ تریکودرما باعث افزایش معنی دار عملکرد دانه گردید. بیشترین وزن دانه و تعداد دانه در غلاف نیز در این تیمار حاصل گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قلاوند، امیر، محمدی، خسرو، آقاعلیخانی، مجید، سهرابی، یوسف، و حیدری، غلامرضا. (1391). تاثیر کودهای مختلف آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (.Cicer aritenium L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، 25(1 (پیاپی 94))، 41-49. SID. https://sid.ir/paper/214919/fa

    Vancouver: کپی

    قلاوند امیر، محمدی خسرو، آقاعلیخانی مجید، سهرابی یوسف، حیدری غلامرضا. تاثیر کودهای مختلف آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (.Cicer aritenium L). پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1391؛25(1 (پیاپی 94)):41-49. Available from: https://sid.ir/paper/214919/fa

    IEEE: کپی

    امیر قلاوند، خسرو محمدی، مجید آقاعلیخانی، یوسف سهرابی، و غلامرضا حیدری، “تاثیر کودهای مختلف آلی و بیولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود (.Cicer aritenium L)،” پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی)، vol. 25، no. 1 (پیاپی 94)، pp. 41–49، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214919/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button