مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

796
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و شاخص های مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 152

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و فراسنجه های مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی سویه آرین, آزمایشی با استفاده از 500 قطعه جوجه یک روزه, در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار (شامل: 1- تیمار شاهد با جیره پایه 2- جیره پایه + 100 میلی گرم در کیلوگرم پروبیوتیک 3- جیره پایه + 150 میلی گرم در کیلوگرم آنتی -بیوتیک آویلامایسین 4- جیره پایه + 200 میلی گرم در کیلوگرم اسانس آویشن شیرازی و 5- جیره پایه + 400 میلی گرم در کیلوگرم اسانس آویشن شیرازی), در چهار تکرار و 25 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. در سن 35 روزگی, جهت بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و فراسنجه های مرتبط با آسیت در هر واحد آزمایشی از دو قطعه جوجه خونگیری شد. نتایج نشان دادند که اسانس آویشن شیرازی تاثیر معنی داری بر فراسنجه های خونی شامل کلسترول تری گلیسرید, HDL, LDL, کلسیم, فسفر, پروتئین کل, آلبومین و گلوبولین ندارد (p>0.05). همچنین روی فراسنجه های مرتبط با آسیت شامل تعداد گلبول های قرمز, درصد هماتوکریت و مقادیر هورمون های T3 و T4 و وزن قلب, تاثیر معنی داری نداشت (p>0.05). اما اسانس آویشن شیرازی در سطوح 200 و 400 میلی گرم در کیلوگرم به طور معنی داری نسبت RV/TV را در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد (p<0.01). در سن 42 روزگی از هر گروه آزمایشی جوجه هایی به طور تصادفی انتخاب و جهت بررسی آسیت ذبح گردیدند. در پایان بر اساس نتایج این تحقیق, نسبت RV/TV که شاخصی قابل اطمینان برای آسیت می باشد, با استفاده از سطوح 200 و 400 میلی گرم اسانس آویشن شیرازی در کیلوگرم جیره, بهبود یافت که این امر می تواند در کاهش تلفات ناشی از ناهنجاری آسیت موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سیدعبداله، همدیه، مجید، و لطف الهیان، هوشنگ. (1393). اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و شاخص های مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 139-152. SID. https://sid.ir/paper/214982/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سیدعبداله، همدیه مجید، لطف الهیان هوشنگ. اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و شاخص های مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):139-152. Available from: https://sid.ir/paper/214982/fa

    IEEE: کپی

    سیدعبداله حسینی، مجید همدیه، و هوشنگ لطف الهیان، “اثر اسانس آویشن شیرازی بر فراسنجه های خونی و شاخص های مرتبط با آسیت در جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 139–152، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button