Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

932
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

532
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 42

چکیده

 این تحقیق, با استفاده از 20 راس بز نر رائینی با وزن اولیه 30±2.5 کیلوگرم با سن 18 ماه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 جیره آزمایشی و 5 تکرار برای مطالعه اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی به مدت 84 روز انجام گردید. میزان پروتئین عبوری جیره های 1(جیره پایه) 2, 3, 4 به ترتیب 2.75, 4.86, 5.91 و 6.97 درصد در ماده خشک و سطح انرژی قابل متابولیسم (ME) در تمام جیره ها برابر 10.04 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک بود. جیره پایه بزها بر اساس جداول (1998) AFRC تنظیم شد. بزهای تیمار 2, 3 و 4 علاوه بر جیره پایه به ترتیب روزانه 50, 75 و 100 گرم پودر ماهی دریافت نمودند. میزان خوراک مصرفی بزها روزانه اندازه گیری ودام ها هر دوهفته یکبار توزین شدند. میانگین افزایش وزن روزانه تیمارها به ترتیب 68, 87.3, 99.5, 117 گرم در روز و ضریب تبدیل غذایی به ازای هر راس بز در گروه های آزمایشی به ترتیب 18.38, 13.86, 12.21, 10.56 بود که اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف پروتئین عبوری (پودر ماهی) نسبت به تیمار شاهد وجود داشت (P<0.05) اما اختلاف معنی داری برای ماده خشک مصرفی تیمارهای مختلف وجود نداشت (P>0.05). بعد از اتمام دوره (84 روز), از هر تیمار 3 بز و در مجموع 12 بز ذبح شدند, که اختلاف معنی داری در وزن لاشه سرد تیمارهای مختلف مشاهده شد (P<0.05) اما اختلاف معنی داری برای درصد گوشت, چربی, استخوان وجود نداشت. به طور کلی افزایش پروتئین عبوری جیره سبب بهبود افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی بزها می شود. بررسی اقتصادی نتایج نشان داد که افزایش سطح پروتئین عبوری جیره بیشتر از مقادیر توصیه شده در جداول AFRC از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، مهرداد، روزبهان، یوسف، رضایزدی، کامران، و حبیبی، رامین. (1393). اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 35-42. SID. https://sid.ir/paper/214985/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده مهرداد، روزبهان یوسف، رضایزدی کامران، حبیبی رامین. اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):35-42. Available from: https://sid.ir/paper/214985/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد تقی زاده، یوسف روزبهان، کامران رضایزدی، و رامین حبیبی، “اثر سطوح مختلف پروتئین عبوری بر رشد و خصوصیات لاشه بز نر رائینی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 35–42، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214985/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا