مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,102
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد، خصوصیات استخوان درشت نی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 178

چکیده

 جهت تعیین تاثیر سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی, آزمایشی با 300 قطعه جوجه نر یک روزه گوشتی سویه راس 308 انجام شد. پنج نوع تیمار غذایی: 1- جیره پایه فاقد گلاکونیت یا زئولیت, 2- جیره پایه حاوی 2 درصد گلاکونیت, 3- جیره پایه حاوی 4 درصد گلاکونیت, 4- جیره پایه حاوی 2 درصد زئولیت, 5- جیره پایه حاوی 4 درصد زئولیت در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. افزایش وزن, مقدار خوراک مصرف شده و ضریب تبدیل غذایی به صورت دوره ای اندازه گیری شدند. در سن 42 روزگی, یک قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و جهت تعیین میزان کلسیم و فسفر خون و فراسنجه های مربوط به استخوان درشت نی کشتار شدند. داده های حاصل از تحقیق با استفاده از نرم افزار آماری SAS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که افزودن 4 درصد زئولیت به ترکیب جیره های غذایی در مقایسه با دیگر تیمارها, باعث افزایش وزن جوجه های گوشتی در دوره آغازین, رشد و کل دوره پرورش گردید (P<0.05). میزان خوراک مصرفی در کل دوره پرورش نیز در تیمار حاوی 4 درصد زئولیت در مقایسه با دیگر تیمارها (به جز تیمار حاوی 4 درصد گلاکونیت) افزایش معنی داری یافت (P<0.05). به لحاظ ضریب تبدیل غذایی در کل دوره های پرورشی اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0.05). همچنین, افزودن 4 درصد زئولیت به جیره غذایی باعث افزایش حجم استخوان درشت نی در مقایسه با تیمار حاوی 2 درصد زئولیت گردید (P<0.05). اما در دیگر تیمارها اختلافی به لحاظ وزن نسبی, طول و دانسیته استخوان درشت نی مشاهده نشد (P>0.05). اثری بر محتوای کلسیم و فسفر سرم در پایان آزمایش با مکمل کردن گلاکونیت و زئولیت طبیعی به جیره مشاهده نشد (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، محمدحامد، شمس شرق، محمود، امینی، آرش، و طاطار، احمد. (1393). اثرات سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد, خصوصیات استخوان درشت نی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 167-178. SID. https://sid.ir/paper/214994/fa

    Vancouver: کپی

    صفری محمدحامد، شمس شرق محمود، امینی آرش، طاطار احمد. اثرات سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد, خصوصیات استخوان درشت نی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):167-178. Available from: https://sid.ir/paper/214994/fa

    IEEE: کپی

    محمدحامد صفری، محمود شمس شرق، آرش امینی، و احمد طاطار، “اثرات سطوح مختلف گلاکونیت و زئولیت طبیعی بر عملکرد, خصوصیات استخوان درشت نی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 167–178، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214994/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button