Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد، وزن اندام ها، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 166

چکیده

 هدف از این مطالعه ارزیابی ریشه گیاه سرخارگل به عنوان افزودنی خوراکی در جیره جوجه گوشتی بود. 340 قطعه جوجه نر 7 روزه (راس 308) به صورت تصادفی بین پنج تیمار آزمایشی (دارای 4 تکرار) شامل جیره شاهد بدون افزودنی, جیره آزمایشی حاوی آنتی بیوتیک فلاوفسفولیپول (650 ppm) و سه جیره آزمایشی حاوی ریشه سرخارگل در سطوح 0.5, 1 و 2 درصد جیره توزیع شدند.وزن بدن جوجه ها در 7, 21 و 42 روزگی و مصرف خوراک به صورت هفتگی اندازه گیری شد. در 42 روزگی از 8 جوجه در هر تیمار خونگیری شد, سپس جهت مطالعه اجزاء لاشه و کیفیت گوشت, جوجه ها کشتار شدند. نتایج آزمایش نشان داد که وزن بدن و افزایش وزن بدن در جیره حاوی سرخارگل 1% و جیره آنتی بیوتیک در 42 روزگی بیشتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود (p<0.05). هر چند مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نشان نداد. تفاوتی بین وزن اندام های بدن و راندمان لاشه در میان جیره های آزمایشی وجود نداشت (p>0.05), اما وزن روده تیمار آنتی بیوتیک کمتر از سایر تیمارها بود. سطوح فسفر و اسید اوریک خون تیمارهای دارای سرخارگل کمتر از تیمار شاهد و گلوکز خون تیمار آنتی بیوتیک بیشتر از سایر تیمارها بود. آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز تیمارهای سرخارگل, فعالیت کمتری نسبت به تیمارهای شاهد و آنتی بیوتیک داشتند (p<0.05). ارزیابی کیفیت گوشت تیمارهای آزمایشی نشان داد که در معیارهای روشنایی, قرمزی و زردی تفاوتی وجود ندارد (p>0.05). رطوبت گوشت بین تیمارهای آزمایشی تفاوتی نداشت اما پروتئین خام سینه و ران تیمارهای حاوی سرخارگل کمتر از سایر تیمارها بود. pH گوشت ران پس از 30 روز ذخیره سازی در تیمار شاهد بیشتر بود (p<0.05). به صورت کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از پودر ریشه سرخارگل به میزان 1% می تواند به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک در جیره طیور به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساکی، علی اصغر، حسینی سیر، سیدعلی، و زمانی، علیرضا. (1393). اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، -(105)، 153-166. SID. https://sid.ir/paper/214997/fa

    Vancouver: کپی

    ساکی علی اصغر، حسینی سیر سیدعلی، زمانی علیرضا. اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1393؛-(105):153-166. Available from: https://sid.ir/paper/214997/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر ساکی، سیدعلی حسینی سیر، و علیرضا زمانی، “اثر ریشه سرخارگل و آنتی بیوتیک بر عملکرد, وزن اندام ها, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و کیفیت گوشت جوجه های گوشتی،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. -، no. 105، pp. 153–166، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/214997/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا