مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,323
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

349
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرات پرتو گاما بر ترکیبات شیمیایی، عوامل ضد تغذیه ای، روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام کنجاله منداب بومی و اصلاح شده (کانولا)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 30

چکیده

 به منظور مطالعه اثرات پرتو گاما بر تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام, قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام, مواد ضد تغذیه ای و ترکیب شیمیایی کنجاله منداب بومی و کنجاله منداب اصلاح شده (کانولا) آزمایش حاضر انجام شد. کیسه های حاوی مواد خوراکی عمل آوری نشده و پرتوتابی شده با دزهای 15, 30 و 45 کیلوگری به مدت صفر, 2, 4, 8, 16, 24 و 48 ساعت در شکمبه سه راس گاو نر تالشی دارای فیستولای شکمبه ای انکوباسیون شدند. پارامترهای تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام با استفاده از مدل رگرسیون غیر خطی برآورد شد. قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام به روش سه مرحله ای آنزیمی تعیین شد. نحوه تجزیه شدن پروتئین حقیقی کنجاله منداب بومی و اصلاح شده عمل آوری نشده و پرتوتابی شده در ساعات مختلف انکوباسیون در شکمبه با روش الکتروفورز SDS-PAGE تعیین شد. با افزایش دز پرتودهی, اسید فایتیک کنجاله منداب بومی و اصلاح شده کاهش یافت ولی پرتوتابی تا دز 30 کیلوگری سبب کاهش مقدار کل گلوکوسینولات های آن ها شد (0.05>P). پرتو گاما اثر معنی داری بر ترکیبات شیمیایی کنجاله های مورد مطالعه نداشت. پرتوتابی سبب کاهش بخش سریع تجزیه و تجزیه پذیری موثر و افزایش بخش کند تجزیه ماده خشک و پروتئین خام کنجاله ها شد (0.05>P). پرتوتابی سبب افزایش قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام شد (0.05>P) آنالیزهای الکتروفورز پروتئین کنجاله منداب بومی و اصلاح شده نشان داد که پرتوتابی در دزهای 30 و 45 کیلوگری سبب کاهش تجزیه پذیری زیرواحدهای کروسیفرین و به ویژه ناپین در شکمبه شد. بر پایه یافته های این آزمایش, پرتو گاما در دز بیشتر از 15 کیلوگری تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین و مقدار ترکیبات ضد تغذیه ای کنجاله منداب بومی و اصلاح شده را کاهش و قابلیت هضم برون تنی پروتئین آن ها را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی محمودآباد، سیدروح اله، نیک خواه، علی، صادقی، علی اصغر، و رییسعلی، غلامرضا. (1390). مطالعه اثرات پرتو گاما بر ترکیبات شیمیایی, عوامل ضد تغذیه ای, روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام کنجاله منداب بومی و اصلاح شده (کانولا). علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 24(3 (پیاپی 92))، 19-30. SID. https://sid.ir/paper/215015/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی محمودآباد سیدروح اله، نیک خواه علی، صادقی علی اصغر، رییسعلی غلامرضا. مطالعه اثرات پرتو گاما بر ترکیبات شیمیایی, عوامل ضد تغذیه ای, روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام کنجاله منداب بومی و اصلاح شده (کانولا). علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1390؛24(3 (پیاپی 92)):19-30. Available from: https://sid.ir/paper/215015/fa

    IEEE: کپی

    سیدروح اله ابراهیمی محمودآباد، علی نیک خواه، علی اصغر صادقی، و غلامرضا رییسعلی، “مطالعه اثرات پرتو گاما بر ترکیبات شیمیایی, عوامل ضد تغذیه ای, روند تجزیه پذیری و قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام کنجاله منداب بومی و اصلاح شده (کانولا)،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 24، no. 3 (پیاپی 92)، pp. 19–30، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215015/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button