مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,084
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر درجه حرارت بر روی جوانه زنی تعدادی از گونه های یونجه یکساله

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 32

چکیده

 اصلاح اراضی کشاورزی و مرتعی به لحاظ کاهش فرسایش خاک و حاصلخیزی و نیز تولید علوفه, امروزه از طریق گونه های گیاهی اصلاح کننده که توانایی ایجاد این شرایط را دارند صورت می گیرد. یکی از این گونه های گیاهی یونجه های یکساله می باشند که دو عامل اقلیم و خاک با پراکنش و رشد آنها دارای همبستگی بسیار بالایی هستند. لذا شناخت مراحل مختلف جوانه زنی در درجه حرارت های مختلف از عوامل موفقیت در برنامه اصلاحی در یک منطقه می باشد. در این تحقیق 6 گونه یونجه یکساله که دارای توانایی خوبی در سازگاری با اقلیم, تولید علوفه و افزایش حاصلخیزی خاک هستند, در 4 درجه حرارت مختلف در طی یک دوره 21 روزه در رابطه با پارامترهای ظهور ریشه چه, ظهور کوتیلدون, تعداد بذرهای سخت و تعداد بذرهای غیر نرمال و فاسد شده مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از وجود اختلاف در وضعیت جوانه زنی یونجه های یکساله در گونه های مختلف و در درجه حرارت های مختلف است و نیز واکنش های یکسانی هم در فرآیند جوانه زنی بین گونه ها و درجه حرارت های مختلف وجود داشت. در تمام گونه ها مدت لازم جهت آغاز ظهور ریشه چه ها با افزایش درجه حرارت کوتاه تر گردید. همچنین درصد جوانه زنی در تمام گونه ها با افزایش درجه حرارت بالاتر رفته و در بعضی از گونه ها این درصد بندرت در درجه حرارت 20 درجه سانتیگراد کاهش می یابد. درصد بذرهای سخت در تمام گونه ها نسبت به درجه حرارت واکنش بسیار ضعیفی نشان داد. بر اساس مطالعات انجام شده 14 گونه یونجه یکساله به طور طبیعی در مناطقی از ایران پراکنده است که دمای متوسط سالانه آن مناطق بین 5 تا بیش از 20 درجه سانتیگراد است. گونه های مورد مطالعه در درجه حرارت 5 درجه سانتیگراد ریشه چه خود را در طی 11-7 روز ظاهر نمودند و حتی کوتیلدون در بعضی از آنها ظاهر نگردید لذا در مناطقی که درجه حرارت در مرحله جوانه زنی 5 و یا کمتر از 5 درجه سانتیگراد باشد, طول دوره جوانه زنی طولانی و ممکن است باعث فساد بذر گردد. بهترین شرایط کشت یونجه های یکساله در مناطقی است که میانگین حداقل درجه حرارت آن بیش از 5 درجه سانتیگراد باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آریاپور، علی، و ترک نژاد، احمد. (1389). اثر درجه حرارت بر روی جوانه زنی تعدادی از گونه ‌های یونجه یکساله. اکوسیستم های طبیعی ایران، 1(1)، 19-32. SID. https://sid.ir/paper/215089/fa

    Vancouver: کپی

    آریاپور علی، ترک نژاد احمد. اثر درجه حرارت بر روی جوانه زنی تعدادی از گونه ‌های یونجه یکساله. اکوسیستم های طبیعی ایران[Internet]. 1389؛1(1):19-32. Available from: https://sid.ir/paper/215089/fa

    IEEE: کپی

    علی آریاپور، و احمد ترک نژاد، “اثر درجه حرارت بر روی جوانه زنی تعدادی از گونه ‌های یونجه یکساله،” اکوسیستم های طبیعی ایران، vol. 1، no. 1، pp. 19–32، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button