مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ساپونینهای استخراجی از گیاهچه های چهار رقم یونجه (.Medicago sativa L) و تاثیر تغذیه شته خالدار یونجه (Therioaphis maculata Buckten) بر روی این ارقام

صفحات

 صفحه شروع 146 | صفحه پایان 156

چکیده

 گیاه علوفه ای یونجه مملو از ساپونینهای تری ترپنوئیدی شامل متابولیتهای ثانویه ای است که باعث تلخی گیاه و پایین آمدن خوش خوراکی و مقاوم شدن گیاه نسبت به حمله آفات و بسیاری از بیماریها در این گیاه می شوند. با این وجود, آفات و پاتوژن های اختصاصی یونجه نیز یافت شده اند که قادرند اثر این ترکیبات را خنثی و در حمله به گیاه یونجه فائق آیند. لذا تنوع ساپونین ها در ارقام و نتایج حاصل از تغذیه شته خالدار یونجه بر روی ارقام داخلی گوران طالقان, خورونده, و اهر و یک رقم خارجی بنام اور (Euver) بعنوان شاهد مورد بررسی قرار گرفت. ارقام در گلخانه و در گلدانهای پلاستیکی کشت شدند تا در مرحله گیاهچه ای مورد مطالعه قرار گیرند. تعداد شته های زنده در روی ارقام, تعداد پوره های تولیدی و اندازه جثه حشرات ارزیابی شد. ساپونینهای برگی در متانول 80 درصد و متعاقبا با بوتانل استخراج و خالص سازی شد. برای آنالیز ساپونینها TLC بکاررفت. در الگوهای نواری روی TLC تفاوت وجود داشت. تجزیه آماری نشان داد که تعداد شته های زنده و پوره های تولیدی در مرحله گیاهچه ای تفاوت معنی داری ندارند. نتیجه این که ساپونینها در ایجاد مقاومت این ارقام نسبت به شته خالدار یونجه نمی توانند نقشی داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری لقب، حجت اله، و باقری، علیرضا. (1385). بررسی ساپونینهای استخراجی از گیاهچه های چهار رقم یونجه (.Medicago sativa L) و تاثیر تغذیه شته خالدار یونجه (Therioaphis maculata Buckten) بر روی این ارقام. زیست شناسی ایران، 19(2)، 146-156. SID. https://sid.ir/paper/21583/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری لقب حجت اله، باقری علیرضا. بررسی ساپونینهای استخراجی از گیاهچه های چهار رقم یونجه (.Medicago sativa L) و تاثیر تغذیه شته خالدار یونجه (Therioaphis maculata Buckten) بر روی این ارقام. زیست شناسی ایران[Internet]. 1385؛19(2):146-156. Available from: https://sid.ir/paper/21583/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله مظاهری لقب، و علیرضا باقری، “بررسی ساپونینهای استخراجی از گیاهچه های چهار رقم یونجه (.Medicago sativa L) و تاثیر تغذیه شته خالدار یونجه (Therioaphis maculata Buckten) بر روی این ارقام،” زیست شناسی ایران، vol. 19، no. 2، pp. 146–156، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button