مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,587
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کارکرد مکان سومی کافه ها برای جوانان در خیابان انقلاب و ولیعصر

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 52

چکیده

 مکانهای سوم, مکانهای عمومی و جذابی هستند که زندگی غیررسمی شهروندان در آنها شکل میگیرد و از این رو به پویایی فضای شهری که بستر حضور این مکانها هستند, کمک میکنند. با توجه به ویژگی مکانهای سوم و نیازهای گروه سنی جوان که برقراری روابط اجتماعی با گروه همسالان و پر کردن اوقات فراغت است, در این پژوهش از میان انواع مکانهای سوم, کافهها که نماینده مبادله اجتماعی و مطابق با نظر الدنبرگ بارزترین نمونه ی مکان سوم هستند, مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهش حاضر در حیطه پژوهشهای کیفی قرار دارد که با استفاده از روش تحلیل موضوعی به بررسی کافهها و کافیشاپهای دو خیابان انقلاب و ولیعصر شهر تهران میپردازد. هدف این پژوهش تطابق دادن مکانهای مذکور با ویژگیهای مکان سوم و جاذب جوانان و تأثیر آنها بر تولید فضا بر اساس تفاوت کارکردی کافه و کافیشاپ و نقش متفاوتشان در شکلدهی به زندگی روزمره است. نتایج حاصل نشانگر آن هستند که اگرچه این مکانها کارکرد اولیه یکسانی دارند, اما فرم و کارکردهای ثانویه آنها تحت تأثیر ویژگیهای بستر قرارگیریشان بهگونهای متفاوت شکل میگیرد. همین امر سبب بازتولید تمایز ماهیت کافهها و کافیشاپها بهعنوان مکانهای سوم و بازخورد آنها بر بستر قرارگیریشان میگردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتاض هجری، هانیه، و مدیری، آتوسا. (1398). ارزیابی کارکرد مکان سومی کافه ها برای جوانان در خیابان انقلاب و ولیعصر. نامه معماری و شهرسازی، 11(22 )، 37-52. SID. https://sid.ir/paper/215860/fa

    Vancouver: کپی

    مرتاض هجری هانیه، مدیری آتوسا. ارزیابی کارکرد مکان سومی کافه ها برای جوانان در خیابان انقلاب و ولیعصر. نامه معماری و شهرسازی[Internet]. 1398؛11(22 ):37-52. Available from: https://sid.ir/paper/215860/fa

    IEEE: کپی

    هانیه مرتاض هجری، و آتوسا مدیری، “ارزیابی کارکرد مکان سومی کافه ها برای جوانان در خیابان انقلاب و ولیعصر،” نامه معماری و شهرسازی، vol. 11، no. 22 ، pp. 37–52، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/215860/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button