مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,591
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

757
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی اسانس گلهای اسطوخدوس و مریم گلی

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 181

چکیده

 روغن های اسانسی گل های اسطوخدوس (Lavandula angustifolia) و مریم گلی (Salvia officinalis) با روش تقطیر با بخار استخراج و تاثیر آن ها بر روی باکتری های S. aureus و E.coli مطالعه شد. تاثیر ضد میکروبی اسانس ها با روش دیسک پلیت در رقت های 1, 1.2, 1.4, 1.8 و 1.16 و در چهار مرحله زمانی صفر (روغن تازه), یک, دو و سه ماه پس از اسانس گیری مطالعه شد. روغن های فرار موثر در رقت های مختلف در برابر سه رقت 105, 106 و 107 در میلی لیتر سوسپانسیون باکتریال قرا گرفتند تا حداقل غلظت های بازدارندگی (MIC) و کشندگی (MBC) آنها تعیین شود. هر دو اسانس به صورت رقیق نشده باکتریسیدال بودند. اسانس گل اسطوخدوس تاثیر ضد میکروبی بیشتری بر روی E.coli و اسانس گل مریم گلی تاثیر ضد میکروبی بیشتری بر روی S.aureus نشان داد. تجزیه و شناسایی ترکیبات اسانس ها با دستگاه گاز کروماتوگراف / طیف سنج جرمی (GC/MS) نشان می دهد که هر دو اسانس در دوازده ترکیب  Humulene, p-Cymene, Linalol, cis- β-ocimene a-pinene, β-pinene, β-Caryophyllene, a-Thujene, Camphor, Camphene, 1,8-Cineole -a و Terpinene مشترک هستند. Linalol با 36.9 درصد بیشترین مقدار را در بین دوازه ترکیب مشترک و در بین کل ترکیبات اسانس گل اسطوخدوس دارد. ترکیبات اصلی اسانس گل اسطوخدوس عبارت بودند از: (36.9%) Linalol, (16%) 1.8-Cineole (11.5%) Orneol-b (4.2%) Camphor, (4.19%) Terpinene-4ol. ترکیبات اصلی اسانس گل مریم گلی شامل %16)) b-pinene, (9.4%) Berneol, (9.3%) Glubulol, (8.4%)a-Humulene  (6.4%) a-Thujenea, (5.5%) a-pinene و (5%) Camphene  می شوند. به نظر می رسد ترکیبات مونوترپنی باعث خاصیت ضد میکروبی روغن های اسانسی می شوند. 

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رسولی، ایرج، و رضایی، محمدباقر. (1379). بررسی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی اسانس گلهای اسطوخدوس و مریم گلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 7(4)، 173-181. SID. https://sid.ir/paper/216/fa

    Vancouver: کپی

    رسولی ایرج، رضایی محمدباقر. بررسی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی اسانس گلهای اسطوخدوس و مریم گلی. مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان[Internet]. 1379؛7(4):173-181. Available from: https://sid.ir/paper/216/fa

    IEEE: کپی

    ایرج رسولی، و محمدباقر رضایی، “بررسی فعالیت ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی اسانس گلهای اسطوخدوس و مریم گلی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان، vol. 7، no. 4، pp. 173–181، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا