مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

899
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اروژن ناشی از نوشابه های ایرانی و خارجی بر روی مینای دندانهای دایمی به روش میکروسکوپ الکترونی و استریومیکروسکوپی

صفحات

 صفحه شروع 188 | صفحه پایان 194

چکیده

 سابقه و هدف: اروژن ناشی از اسیدهای با منشا خارجی و نوشابه های اسیدی به دمینرالیزاسیون و از بین رفتن تدریجی لایه سطحی مینا منجر می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی پتانسیل اروژن 4 نوشابه موجود در بازار ایران به نام های زمزم کولا, زمزم نارنجی, پپسی و میراندا به روش اسکن الکترون میکروسکوپی می باشد.مواد و روشها: در این تحقیق تجربی - آزمایشگاهی دو نوشابه ایرانی زمزم کولا و زمزم پرتقالی و دو نمونه خارجی پپسی و میراندا (مشابه ترکیبات نوشابه های ایرانی) مورد بررسی قرار گرفتند. از هر نوع نوشابه, 10 عدد تهیه گردید. 120 عدد دندان پره مولر سالم که برای درمان ارتودنسی کشیده شده بودند به طور تصادفی به سه گروه A و B و C (هر گروه 40 دندان) تقسیم شدند. مدت زمان exposure هر گروه از دندان ها به نوشابه ها یا محلول ها به ترتیب زیر بود: گروه A: 15 دقیقه گروه B: 45 دقیقه و گروه C: 12 ساعت. هر یک از سه گروه A, B و C به چهار زیر گروه (هر زیر گروه 10 دندان) تقسیم شدند و هر زیر گروه در معرض یکی از چهار نوشابه داخلی یا خارجی قرار گرفت. سطح expose شده به نوشابه ها در مورد همه دندان ها یک نیم دایره به قطر 5 میلی متر روی سطح باکال آنها بود. از هر یک از 12 گروه دو نمونه دندان به طور تصادفی انتخاب شده و با میکروسکوپ الکترونی (SEM) مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: در این تحقیق درجات متفاوتی از انحلال پریسم های مینایی با SEM نشان داده شد که نشان دهنده از دست رفتن سر Prismها و sheath آنها در مدت زمان exposure کوتاه و سپس تخریب tail (دم منشورهای مینایی) در مدت زمان exposure طولانی بود. با افزایش مدت زمان incubation, میزان, وسعت و عمق اروژن در تصاویر SEM افزایش نشان داد.نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد تمام نوشابه ها پتانسیل اروزیو نسبتا بالایی روی مینای دندانهای دایمی از خود نشان می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی نژادقاجاری، مسعود، و نبوی رضوی، سپیده. (1386). بررسی اروژن ناشی از نوشابه های ایرانی و خارجی بر روی مینای دندانهای دایمی به روش میکروسکوپ الکترونی و استریومیکروسکوپی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 25(2 (پی در پی 72))، 188-194. SID. https://sid.ir/paper/21672/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی نژادقاجاری مسعود، نبوی رضوی سپیده. بررسی اروژن ناشی از نوشابه های ایرانی و خارجی بر روی مینای دندانهای دایمی به روش میکروسکوپ الکترونی و استریومیکروسکوپی. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1386؛25(2 (پی در پی 72)):188-194. Available from: https://sid.ir/paper/21672/fa

    IEEE: کپی

    مسعود فلاحی نژادقاجاری، و سپیده نبوی رضوی، “بررسی اروژن ناشی از نوشابه های ایرانی و خارجی بر روی مینای دندانهای دایمی به روش میکروسکوپ الکترونی و استریومیکروسکوپی،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 25، no. 2 (پی در پی 72)، pp. 188–194، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button