مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر خمیر دندان های ایرانی نسیم و پونه با یک خمیر دندان استاندارد خارجی (Crest Regular) بر کنترل پلاک و ژنژیویت

صفحات

 صفحه شروع 304 | صفحه پایان 312

چکیده

 سابقه و هدف: ژنژیویت شایعترین شکل بیماری لثه است و کنترل عوامل موثر بر آن از جمله پلاک میکروبی می تواند به بهبود بیماران بینجامد. استفاده از خمیردندانهای مختلف از جمله عوامل موثر جهت کنترل این بیماری است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو خمیردندان ایرانی نسیم و پونه با خمیردندان کرست رگولار که از طرف FDA پذیرفته شده است بر کنترل پلاک و ژنژیویت انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه به شکل یک کارآزمایی بالینی شاهد دار دوسویه کور و بر روی 60 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است. سه خمیر دندان نسیم و پونه (ساخت کارخانه گلتاش) و کرست رگولار (مورد تایید FDA) در تیوپهای یک شکل تهیه شده, در 3 گروه مساوی 20 نفره تقسیم شدند. همچنین از مسواک Oral B 35 نیز استفاده شد. شاخص لثه ای (GI), شاخص پلاک (PI), شاخص خونریزی (BI) و عمق پاکت (PD) پیش از شروع مطالعه, 72 ساعت پس از آن و در روز 30 مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته ها: هم شاخص خونریزی لثه و هم شاخص پلاک در هر سه گروه در 2 بار اندازه گیری پس از شروع مصرف نسبت به مقادیر ثبت شده پیش از شروع مطالعه کاهش یافته بودند (در کلیه موارد P<0.001) و توزیع آنها در هر مقطع زمانی بین سه گروه یکسان بود (P=ns). در مورد شاخص لثه ای یافته های مشابهی حاصل شد ولی شاخص ها در روز 30 در گروه مصرف کننده خمیر دندان نسیم اندکی بالاتر از گروه مصرف کننده خمیردندان پونه بودند (P<0.05). عمق پاکت نیز در مورد تمام گروه ها به مرور زمان کاهش یافته بود. (در تمام موارد P<0.001).نتیجه گیری: در این مطالعه اختلافی بین تاثیر سه خمیردندان بررسی شده بر کاهش شاخص لثه ای, شاخص پلاک, شاخص خونریزی و عمق پاکت دیده نشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مفید، رسول، فتحیه، علیرضا، ضمیری، مهدی، و عشقی، بهاره. (1384). بررسی مقایسه ای اثر خمیر دندان های ایرانی نسیم و پونه با یک خمیر دندان استاندارد خارجی (Crest Regular) بر کنترل پلاک و ژنژیویت. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، 23(2 (پی در پی 64))، 304-312. SID. https://sid.ir/paper/21683/fa

Vancouver: کپی

مفید رسول، فتحیه علیرضا، ضمیری مهدی، عشقی بهاره. بررسی مقایسه ای اثر خمیر دندان های ایرانی نسیم و پونه با یک خمیر دندان استاندارد خارجی (Crest Regular) بر کنترل پلاک و ژنژیویت. مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)[Internet]. 1384؛23(2 (پی در پی 64)):304-312. Available from: https://sid.ir/paper/21683/fa

IEEE: کپی

رسول مفید، علیرضا فتحیه، مهدی ضمیری، و بهاره عشقی، “بررسی مقایسه ای اثر خمیر دندان های ایرانی نسیم و پونه با یک خمیر دندان استاندارد خارجی (Crest Regular) بر کنترل پلاک و ژنژیویت،” مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)، vol. 23، no. 2 (پی در پی 64)، pp. 304–312، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/21683/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button