مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

776
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر توام شوری آب آبیاری و نیتروژن بر مقاومت، عملکرد و کارایی مصرف آب (WUE) انار

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

مقدار نسبی محصول (Yr)Q2

چکیده

 استفاده زیاد از آب های زیرزمینی جهت آبیاری زمین های کشاورزی باعث پایین رفتن سطح سفره های آب زیر زمینی و نامطلوب شدن کیفیت آب برای آبیاری شده که نتیجه آن کاهش عملکرد محصولات کشاورزی و کاهش بهره وری آب است. این مساله در آبیاری باغات انار شهرستان ساوه که عمدتا از منابع آب زیر زمینی مشروب می شوند نیز وجود دارد. به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری و نیتروژن بر مقاومت, عملکرد و کارایی مصرف آب (WUE) در انار پژوهشی به صورت یک آزمایش اسپلیت پلات در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 15 تیمار و 3 تکرار در شهرستان ساوه در سال 1389 به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از سطوح شوری آب آبیاری (2, 4, 6, 8 و 10 dS/m) که در کرت های اصلی و سطوح نیتروژن (صفر, 150 و 300 گرم برای هر درخت) که در کرت های فرعی قرار داده شدند. نتایج نشان داد که شوری آب آبیاری باعث کاهش عملکرد و کارایی مصرف آب و مصرف نیتروژن در شوری های کمتر از 4 (dS/m) باعث افزایش عملکرد و کارایی مصرف آب در انار شد تا شوری عصاره اشباع خاک 6 (dS/m) عملکرد انار کاهش نیافت که به عنوان حد شوری آستانه برای انار در نظر گرفته شد ولی در شوری های بالاتر, عملکرد کاهش یافت و میزان این کاهش 3.8 درصد به ازای هر واحد شوری بود. تاثیر نیتروژن بر عملکرد, در شوری های بالاتر از حد آستانه کاهنده بود و در شوری های 8 و 10 (dS/m) باعث کاهش عملکرد گردید. میزان نسبی عملکرد انار در شوری های مختلف توسط معادله ای برآورد و گزارش گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شیردلی، عظیم، و طهماسبی، علیرضا. (1392). تاثیر توام شوری آب آبیاری و نیتروژن بر مقاومت, عملکرد و کارایی مصرف آب (WUE) انار. علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)، 36(1)، 33-44. SID. https://sid.ir/paper/216962/fa

    Vancouver: کپی

    شیردلی عظیم، طهماسبی علیرضا. تاثیر توام شوری آب آبیاری و نیتروژن بر مقاومت, عملکرد و کارایی مصرف آب (WUE) انار. علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1392؛36(1):33-44. Available from: https://sid.ir/paper/216962/fa

    IEEE: کپی

    عظیم شیردلی، و علیرضا طهماسبی، “تاثیر توام شوری آب آبیاری و نیتروژن بر مقاومت, عملکرد و کارایی مصرف آب (WUE) انار،” علوم مهندسی و آبیاری (مجله علمی کشاورزی)، vol. 36، no. 1، pp. 33–44، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/216962/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button