Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,263
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 51

چکیده

 در این تحقیق اثرات سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی جنس نر و ماده مورد مطالعه قرار گرفت. تعداد 384 قطعه جوجه گوشتی نژاد آرین از سن یک روزگی به دو گروه نر و ماده تقسیم شدند و هر گروه چهار جیره مختلف حاوی سیر شامل: صفر درصد (کنترل), 0.1 درصد پودر سیر, 0.1 درصد قرص سیر, 0.05 درصد قرص سیر را از سن 3 تا 42 روزگی دریافت نمودند. طرح آماری به روش فاکتوریل 4×2 با دو فاکتور جنس و چهار سطح سیر با 4 تکرار و هر تکرار با 12 مشاهده انجام گرفت. برای اندازه گیری تیتر آنتی SRBC از تست هماگلوتیناسیون مستقیم و برای تیتر آنتی نیوکاسل از تست هموگلوتیناسیون ممانعتی استفاده شد. بورس فابرسیوس و طحال پس از کشتار جوجه ها در 42 روزگی, جدا و توزین شد. نتایج حاصل از تیترهای آنتی SRBC و آنتی نیوکاسل و وزن های بورس و طحال در تیمارهای مختلف و در دو جنس نر و ماده تفاوت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد نشان نداند. در بررسی عملکرد جوجه ها, وزن بدن, درجه رشد, ضریب تبدیل غذایی و میزان مصرف غذا در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری نشان ندادند. البته میزان مصرف غذا, افزایش وزن بدن و درجه رشد در گروه دریافت کننده 0.1 درصد پودر سیر در مقایسه با گروه دریافت کننده قرص سیر, روند افزایشی نشان دادند. نتایج ارزیابی ایمنی نشان داد که استفاده از مقادیر سیر مصرف شده در این مطالعه اثر معنی داری بر سیستم ایمنی همورال نداشت (P>0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی عطار، مرتضی، آرشامی، جواد، اسماعیل زاده، حسین، و مجیدزاده هروی، رضا. (1389). تاثیر سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 2(1)، 43-51. SID. https://sid.ir/paper/218263/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی عطار مرتضی، آرشامی جواد، اسماعیل زاده حسین، مجیدزاده هروی رضا. تاثیر سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1389؛2(1):43-51. Available from: https://sid.ir/paper/218263/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی هاشمی عطار، جواد آرشامی، حسین اسماعیل زاده، و رضا مجیدزاده هروی، “تاثیر سطوح مختلف سیر بر عملکرد و پاسخ ایمنی همورال در جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 43–51، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218263/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا