Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,304
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیب شیمیایی، تولید گاز و قابلیت هضم فرآورده فرعی پسته در شرایط آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 80

چکیده

 به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و مقایسه کیفی فرآورده فرعی حاصل از پوست گیری پسته و تاثیر تانن پوسته پسته بر قابلیت هضم و تولید گاز آن, چهار آزمایش انجام شد. در آزمایش اول ترکیب مواد مغذی, ترکیبات فنولی و تانن فرآورده فرعی ارقام پسته اوحدی, کله قوچی و سفید مورد مقایسه قرار گرفتند. پوسته نرم خارجی پسته بخش اصلی این فرآورده را تشکیل داد. رقم اوحدی به ترتیب حاوی 9, 14, 8.7, 25.5, 20.4, 8.6 و 4.1 درصد خاکستر, پروتئین خام, عصاره اتری, فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF),فیبر نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) , ترکیبات فنولی و تانن بود. رقم کله قوچی پروتئین کمتری از ارقام اوحدی و سفید داشت و واریته سفید کمترین مقدار تانن را در بین ارقام نشان داد. در آزمایش دوم, نسبت ناپدید شدن شکمبه ای اجزای مختلف فرآورده فرعی پسته اوحدی شامل پوسته نرم, ساقه, برگ, پوسته چوبی و مغز تا 24 ساعت انکوباسیون به ترتیب 0.77, 0.60, 0.66, 0.22 و 0.92 ماده خشک بودند؛ همچنین نسبت بخش محلول این اجزا به ترتیب 0.52, 0.37, 0.36, 0.05 و 0.77 ماده خشک به دست آمد. آزمایش سوم شامل اندازه گیری قابلیت هضم آزمایشگاهی ماده خشک و ماده آلی ارقام مختلف فرآورده فرعی پسته بود. قابلیت هضم ماده خشک رقم اوحدی, کله قوچی و سفید به ترتیب 58, 68, و 64 درصد بود که با هم تفاوت معنی داری داشتند(P<0.01) , در حالیکه بین قابلیت هضم پوسته نرم خارجی آنها تفاوتی وجود نداشت. با افزودن پلی اتیلن گلیکول, قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی مخلوط پوسته خارجی پسته + کنجاله سویا و پوسته خارجی پسته + یونجه به طور معنی داری افزایش یافتند .(P<0.05) در آزمایش چهارم, افزودن پلی اتیلن گلیکول به محیط انکوباسیون موجب افزایش معنی دار تولید گاز از پوسته نرم خارجی پسته شد .(P<0.05) به طور کلی, به نظر می رسد این فرآورده از نرخ کند تجزیه در شکمبه برخوردار باشد, زیرا با وجود اینکه مقدار بخش محلول در آب این خوراک در این آزمایش بیش از 50 درصد ماده خشک بود, تنها حدود 20 درصد این فرآورده در اثر انکوباسیون شکمبه ای تا 24 ساعت ناپدید شد. به نظر می رسد درصد اجزای تشکیل دهنده این فرآورده و حضور مواد ضد تغذیه ای چون تانن در این فرآورده بر فراهمی مواد مغذی آن موثر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهلولی، عطیه، ناصریان، عباسعلی، ولی زاده، رضا، و افتخاری شاهرودی، فریدون. (1389). تعیین ترکیب شیمیایی, تولید گاز و قابلیت هضم فرآورده فرعی پسته در شرایط آزمایشگاه. پژوهش های علوم دامی ایران، 2(1)، 69-80. SID. https://sid.ir/paper/218274/fa

    Vancouver: کپی

    بهلولی عطیه، ناصریان عباسعلی، ولی زاده رضا، افتخاری شاهرودی فریدون. تعیین ترکیب شیمیایی, تولید گاز و قابلیت هضم فرآورده فرعی پسته در شرایط آزمایشگاه. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1389؛2(1):69-80. Available from: https://sid.ir/paper/218274/fa

    IEEE: کپی

    عطیه بهلولی، عباسعلی ناصریان، رضا ولی زاده، و فریدون افتخاری شاهرودی، “تعیین ترکیب شیمیایی, تولید گاز و قابلیت هضم فرآورده فرعی پسته در شرایط آزمایشگاه،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 69–80، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218274/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا