مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم، سویا و جو

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 38

چکیده

 این آزمایش به منظور ارزیابی اثر استفاده از سه آنزیم تجاری سافیزیم, کمبو و کمین بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, جو و سویا و مقایسه آن با جیره های تجاری انجام گرفت. تعداد 405 قطعه جوجه گوشتی از سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی, با 9 تیمار, 3 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز روی بستر پرورش داده شدند. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) جیره شاهد بر پایه ذرت و سویا بدون آنزیم, 2) جیره بر پایه گندم, جو و سویا بدون آنزیم, 3) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم سافیزیم, 4) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم کمبو, 5) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم کمین, 6) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های سافیزیم و کمبو, 7) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های سافیزیم و کمین, 8) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های کمبو و کمین, 9) جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های سافیزیم, کمبو و کمین. جیره های غذایی دارای انرژی و پروتئین یکسانی بوده و تمامی جوجه ها به صورت آزاد به آب و دان دسترسی داشتند. در دوره آغازین بالاترین مقادیر خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه, در دوره رشد بالاترین مقدار خوراک مصرفی روزانه و در کل دوره آزمایش بیشترین مقادیر مربوط به خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه در گروه آزمایشی حاوی جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های سافیزیم و کمبو مشاهده گردید. در خصوص ترکیبات لاشه, بالاترین درصد سینه و پایین ترین درصدهای کبد و ران در گروه آزمایشی جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم های کمبو و کمین, بالاترین درصد ران در گروه آزمایشی جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم سافیزیم و پایین ترین درصدهای سینه و بالاترین درصد کبد در گروه آزمایشی جیره بر پایه ذرت و سویا بدون آنزیم, مشاهده گردیدند. کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم از افزایش وزن زنده را گروه آزمایشی جیره بر پایه گندم, جو و سویا با آنزیم کمین به خود اختصاص داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوبخت، علی، مهینی، فرید، و خدایی، صابر. (1391). بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو. پژوهش های علوم دامی ایران، 4(1)، 32-38. SID. https://sid.ir/paper/218314/fa

    Vancouver: کپی

    نوبخت علی، مهینی فرید، خدایی صابر. بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1391؛4(1):32-38. Available from: https://sid.ir/paper/218314/fa

    IEEE: کپی

    علی نوبخت، فرید مهینی، و صابر خدایی، “بررسی اثر استفاده از آنزیم های تجاری بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم, سویا و جو،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 4، no. 1، pp. 32–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button