Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,314
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عملکرد جوجه گوشتی در دوره آغازین با جیره بر پایه کنجاله سویا و کنجاله پنبه دانه و تعیین بهترین سطح مکمل لیزین

صفحات

 صفحه شروع 335 | صفحه پایان 343

چکیده

 هدف از این پژوهش, تعیین بهترین سطح مکمل لیزین در جیره بر پایه کنجاله پنبه دانه- سویا- ذرت در دوره آغازین جوجه گوشتی بود. برای این منظور از 360 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد (15 جوجه در هر قفس). جیره پایه بر اساس توصیه های NRC با استفاده از کنجاله پنبه دانه, کنجاله سویا و ذرت تهیه شد سطوح افزایشی مکمل لیزین: صفر, 0.1, 0.2, 0.3, 0.4 و 0.5 که به جیره پایه با حذف نشاسته اضافه شد. در پایان 14 روزگی, عملکرد و ترکیبات لاشه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که سطوح درجه بندی شده مکمل لیزین بر افزایش وزن بدن, ضریب تبدیل خوراک, مصرف خوراک, وزن گوشت سینه, وزن ران و بازدهی اقتصادی اثر معنی داری داشت. برای تعیین بهترین سطح مکمل لیزین از روشهای مدل سازی و بر اساس نقطه شکست استفاده گردید. بر اساس خط شکسته خطی, نقطه شکست 0.24, 0.26, 0.35 و 0.22 و بر اساس خط شکسته درجه دو نقطه شکست مقادیر 0.39, 0.15, 0.52 و 0.33 درصد مکمل جیره به ترتیب برای افزایش وزن بدن, بازدهی خوراک, وزن ماهیچه سینه و وزن ران بود. به نظر می رسد استفاده از کنجاله پنبه دانه در جیره دوره آغازین جوجه گوشتی مقدار نیاز به لیزین را به دلیل پایین بودن قابلیت هضم این اسید آمینه افزایش می دهد و تعیین بهترین سطح مکمل لیزین در جیره حاوی کنجاله پنبه دانه متاثر از شیوه های آماری مدل سازی و پاسخ های عملکرد می باشد و مقدار نیاز به مکمل لیزین برای افزایش وزن سینه بیشتر از سایر صفات بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    زابلی، غلامرضا، جلیلوند، قاسم، یوسف الهی، مصطفی، پیری، عیسی، شجاعیان، کمال، بزی، حسین، و داورپناه، اکبر. (1390). عملکرد جوجه گوشتی در دوره آغازین با جیره بر پایه کنجاله سویا و کنجاله پنبه دانه و تعیین بهترین سطح مکمل لیزین. پژوهش های علوم دامی ایران، 3(4)، 335-343. SID. https://sid.ir/paper/218359/fa

    Vancouver: کپی

    زابلی غلامرضا، جلیلوند قاسم، یوسف الهی مصطفی، پیری عیسی، شجاعیان کمال، بزی حسین، داورپناه اکبر. عملکرد جوجه گوشتی در دوره آغازین با جیره بر پایه کنجاله سویا و کنجاله پنبه دانه و تعیین بهترین سطح مکمل لیزین. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1390؛3(4):335-343. Available from: https://sid.ir/paper/218359/fa

    IEEE: کپی

    غلامرضا زابلی، قاسم جلیلوند، مصطفی یوسف الهی، عیسی پیری، کمال شجاعیان، حسین بزی، و اکبر داورپناه، “عملکرد جوجه گوشتی در دوره آغازین با جیره بر پایه کنجاله سویا و کنجاله پنبه دانه و تعیین بهترین سطح مکمل لیزین،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 3، no. 4، pp. 335–343، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/218359/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا