Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی (Epinephelus coioides) و صبیتی (Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 مطالعه حاضر جهت بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه ماهی هامور معمولی(Epinephelus coioides) و صبیتی (Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی) انجام گرفت. نمونه ها از استخرهای پرورشی و نمونه های دریایی از سواحل خلیج فارس جمع آوری گردیدند. استخراج چربی ها از بافت ماهیچه بر اساس روش 1959, Dyer Bligh and انجام گرفت, پس از استخراج چربی ترکیب اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی(GC) انجام شد. نتایج نشان داد که (C22:6n3) DHA , (C20:5n3) EPA, پالمیتیک اسید(C16:0), استئاریک اسید (C18:0),مریستیک اسید(C14:0), اولئیک اسید(C18:1n9c) و پالمیتولئیک اسید(C16:0) از مهمترین اسیدهای چرب در نمونه های ماهی ها بودند. غلظت کمی از لینولئیک اسید(ALA, C18:3n3) در تمام نمونه های آنالیز شده دیده شد. مقادیر بالا معنی داری از SFA در نمونه های پرورشی مشاهده گردید. اگرچه در نمونه های د ریایی مقادیر MUFA و به دنبال آن PUFA بالاتر بود. در نمونه های دریایی مقادیر PUFA و DHA به عنوان فراوانترین اسیدهای چرب و به دنبال آن EPA اندازه گیری شد. همچنین فراوان ترین اسید چرب در نمونه های پرورشی EPA و DHA بود. نسبت w3/w6 در ماهی های دریایی به مقدار معنی داری بالاتر بوده و بیشترین میزان اندازه گیری شده مربوط به گونه هامور معمولی دریایی (13.04 mg/ml) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افخمی، مجید، مخلصی، امین، یحیوی، مازیار، احسان پور، مریم، خزاعلی، آیدا، و جوادی، علی. (1392). بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی (Epinephelus coioides) و صبیتی (Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان. آبزیان و شیلات، 4(15)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/219687/fa

    Vancouver: کپی

    افخمی مجید، مخلصی امین، یحیوی مازیار، احسان پور مریم، خزاعلی آیدا، جوادی علی. بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی (Epinephelus coioides) و صبیتی (Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان. آبزیان و شیلات[Internet]. 1392؛4(15):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/219687/fa

    IEEE: کپی

    مجید افخمی، امین مخلصی، مازیار یحیوی، مریم احسان پور، آیدا خزاعلی، و علی جوادی، “بررسی ترکیب اسیدهای چرب در دو گونه هامور معمولی (Epinephelus coioides) و صبیتی (Sparidentex hasta) (پرورشی و دریایی) در استان هرمزگان،” آبزیان و شیلات، vol. 4، no. 15، pp. 1–10، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219687/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا