Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

873
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

551
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 19

کلیدواژه

ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)Q2

چکیده

 ویتامین ها ترکیبات آلی پیچیده ای هستند, که اهمیت حیاتی برای ماهیان داشته و کمبود آنها باعث اختلالات شدید در بدن می گردد. نه جیره غذایی شامل ترکیبی از مقادیر 0, 100 و 400 میلی گرم ویتامین C و 0, 100 و 400 میلی گرم ویتامین E در کیلوگرم غذا در 2 تکرار و به مدت 15 هفته جهت پرورش ماهیان استرلیاد در نظر گرفته شدند. تعداد 270 عدد ماهی استرلیاد با وزن متوسط 14.28±350.92 گرم به 18 تانک فایبرگلاس معرفی گردیدند. در پایان آزمایش تست استرس (شامل قرار گرفتن در معرض هوا, کاهش حجم آب و قطع هوادهی) انجام و 3 عدد ماهی از هر تانک به طور تصادفی خونگیری شدند. نتایج نشان داد که پس از انجام تست استرس حداقل و حداکثر مقدار کورتیزول در تیمارهای E400 C400 mg/kg (9) و E100 C0 mg/kg (4) (اثر توام ویتامین ها) و به ترتیب معادل 0.31±25.69 و 0.44±54.22 نانوگرم در میلی لیتر ثبت گردید که دارای اختلاف معنی دار آماری بودند ((P<0.05. حداقل و حداکثر مقدار گلوکز پس از انجام تست استرس در تیمارهای E400 C400 mg/kg (9) و E100 C0 mg/kg (4) و به ترتیب 0.16±68.49 و 0.38±98.27 میلی گرم در دسی لیتر بود, که اختلاف معنی دار آماری را نشان داد (P<0.05). با استناد به نتایج فوق می توان اظهار نمود که سطوح بالای ویتامین های C و E جیره و اثر متقابل آنها می توانند تاثیرات مثبتی در کاهش اثرات سوء استرس در ماهی استرلیاد داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تاتینا، مصطفی، طاعتی، رضا، بهمنی، محمود، سلطانی، مهدی، و قریب خانی، مهتاب. (1390). اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E. آبزیان و شیلات، 2(8)، 9-19. SID. https://sid.ir/paper/219709/fa

    Vancouver: کپی

    تاتینا مصطفی، طاعتی رضا، بهمنی محمود، سلطانی مهدی، قریب خانی مهتاب. اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E. آبزیان و شیلات[Internet]. 1390؛2(8):9-19. Available from: https://sid.ir/paper/219709/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی تاتینا، رضا طاعتی، محمود بهمنی، مهدی سلطانی، و مهتاب قریب خانی، “اثر استرس حاد بر نوسانات کورتیزول و گلوکز ماهیان استرلیاد (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با سطوح متفاوت ویتامین های C و E،” آبزیان و شیلات، vol. 2، no. 8، pp. 9–19، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219709/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا