مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب اسیدهای چرب ماکروجلبک قهوه ای Cystoseira myrica و جلبک قرمز Laurencia snyderiae در مناطق جزر و مدی سواحل شهرستان بوشهر

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 50

چکیده

 امروزه ماکروجلبک های دریایی به عنوان یک منبع غذایی از ترکیبات مختلف همانند اسیدهای چرب محسوب می شوند. از این رو در این مطالعه پس از جمع آوری ماکروجلبک های قهوه ای Cystoseira myrica و قرمز Laurencia snyderiae در مهرماه 90 از ایستگاه های هلیله, گمرک, جفره و آب شیرین کن در سواحل شهرستان بوشهر مقادیر اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع هر کدام از آنها با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی (مدلAgilent-6890 , ساخت انگلستان) اندازه گیری شد. نتایج حاصل از مطالعه حاکی از آن بود که مقادیر اسیدهای چرب اشباع, اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند دوگانه (تک غیر اشباع) و اسیدهای چرب غیراشباع با چند باند دوگانه (چند غیر اشباع) در ماکروجلبک قرمز L.snyderiae به ترتیب به میزان (0.0503±1.3457, 0.0290±0.7785 و 0.0397± 1.1419میلی گرم برگرم ماده خشک) بود که این مقادیر بطور معنی داری بیشتر از مقادیر اندازه گیری شده در ماکروجلبک قهوه ای myrica C. به ترتیب به میزان (0.0209±1.0158, 0.0153±0.7474 و 0.0146±0.7090 میلی گرم بر گرم ماده خشک) می باشد (P<0.05). مقادیر اسیدهای چرب لینولئیک اسید (C18:2n6), آلفا لینولنیک اسید (C18:3n3), آراشیدونیک اسید (C20:4n6),(C20:5n3) EPA   (C22:6n3) DHA وبطور معنی داری در ماکروجلبک L. snyderiae (به ترتیب 0.0065±0.1881, 0.0085±0.2052,0.0010 ±0.0224,0.0009 ±0.0241 و0.0010 ±0.0275 میلی گرم بر گرم ماده خشک) به استثناء DHA بیشتر از ماکروجلبک C. myrica به ترتیب0.0096 ±0.1527, 0.0002±0.0118, 0.0002±0.0095, 0.0006±0.0142 و0.0008 ±0.0305 میلی گرم بر گرم ماده خشک) بود. لیکن این در حالی بود که هیچگونه تفاوت آماری معنی داری در مقادیر اسیدهای چرب فوق در ماکروجلبک های جمع آوری شده از ایستگاه های مختلف مشاهده نگردید. نتایج نشان دادند مقادیر اسیدهای چرب غیراشباع در ماکروجلبک قرمز L. snyderiae نسبت به ماکروجلبک قهوه ای C. myrica بطور معنی داری بیشتر بود. به گونه ای که به استثناء مقادیرDHA , اسیدهای چرب لینولئیک اسید, آلفا لینولنیک اسید, آراشیدونیک اسید, EPA و در ماکروجلبک L. snyderiae بطور معنی داری بیشتر از مقادیر ترکیبات فوق در ماکروجلبک قهوه ای C. myrica بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نسیمی، مجتبی، جواهری بابلی، مهران، و قطب الدین، نگار. (1391). ترکیب اسیدهای چرب ماکروجلبک قهوه ای Cystoseira myrica و جلبک قرمز Laurencia snyderiae در مناطق جزر و مدی سواحل شهرستان بوشهر. آبزیان و شیلات، 3(11)، 41-50. SID. https://sid.ir/paper/219838/fa

    Vancouver: کپی

    نسیمی مجتبی، جواهری بابلی مهران، قطب الدین نگار. ترکیب اسیدهای چرب ماکروجلبک قهوه ای Cystoseira myrica و جلبک قرمز Laurencia snyderiae در مناطق جزر و مدی سواحل شهرستان بوشهر. آبزیان و شیلات[Internet]. 1391؛3(11):41-50. Available from: https://sid.ir/paper/219838/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی نسیمی، مهران جواهری بابلی، و نگار قطب الدین، “ترکیب اسیدهای چرب ماکروجلبک قهوه ای Cystoseira myrica و جلبک قرمز Laurencia snyderiae در مناطق جزر و مدی سواحل شهرستان بوشهر،” آبزیان و شیلات، vol. 3، no. 11، pp. 41–50، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219838/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button