مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نانوذرات نقره بر آلودگی میکروبی و رشد درون شیشه ای جوانه های جانبی و انتهایی ارقام فندق

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 31

چکیده

 جوانه های جانبی و انتهایی شش رقم فندق در فصول مختلف تهیه شده و پس از ضدعفونی با تیمارهای متفاوت, روی محیط کشت MS جامد کشت شدند. درصد ریزنمونه های رشد کرده و درصد ریزنمونه های دارای آلودگی قارچی و باکتریایی ثبت گردید. علاوه بر این, تاثیر سطوح مختلف BAP و IBA بر استقرار و رشد ریزنمونه های فصول مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوذرات نقره نقش موثری در کاهش آلودگی های میکروبی درون شیشه ای ریزنمونه های فندق به همراه حداقل صدمه به بافت های درحال رشد دارد. در ریزنمونه های فصل بهار, کمترین درصد آلودگی قارچی و باکتریایی به همراه بیشترین درصد شاخه دهی در تیمارهای ضدعفونی هیپوکلریت سدیم %2.5 به مدت 10 دقیقه و غوطه ورسازی ریزنمونه ها به مدت 30 یا 45 دقیقه در محلول 100 میلی گرم در لیتر نانو ذرات نقره پس از ضدعفونی با هیپوکلریت سدیم %2.5 به مدت 5 دقیقه به دست آمد. محیط کشت حاوی یک میلی گرم بر لیتر BAP و 0.01 میلی گرم بر لیتر IBA بیشترین درصد شاخه دهی (%47.22), تعداد برگ (6.22) و طول ساقه (1.87 cm) را داشت که به طور معنی داری بیشتر از سایر سطوح BAP بود. در حالی که در ریزنمونه های فصول تابستان و پاییز کمترین درصد آلودگی باکتریایی و قارچی و بیشترین درصد شاخه دهی با غوطه ورسازی ریزنمونه ها به مدت 120 دقیقه در محلول 100 یا 150 میلی گرم بر لیتر نانوذرات نقره پس از ضدعفونی با هیپوکلریت سدیم به دست آمد. بیشترین درصد شاخه دهی ریزنمونه ها در محیط کشت حاوی 3 یا 5 میلی گرم در لیتر BAP و 0.01 میلی گرم در لیتر IBA به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دریانی، پریسا، زارع، ناصر، چمنی، اسماعیل، شیخ زاده مصدق، پریسا، و جوادی مجدد، داوود. (1394). تاثیر نانوذرات نقره بر آلودگی میکروبی و رشد درون شیشه ای جوانه های جانبی و انتهایی ارقام فندق. فن آوری زیستی در کشاورزی (پژوهش کشاورزی)، 14(1)، 21-31. SID. https://sid.ir/paper/219874/fa

    Vancouver: کپی

    دریانی پریسا، زارع ناصر، چمنی اسماعیل، شیخ زاده مصدق پریسا، جوادی مجدد داوود. تاثیر نانوذرات نقره بر آلودگی میکروبی و رشد درون شیشه ای جوانه های جانبی و انتهایی ارقام فندق. فن آوری زیستی در کشاورزی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1394؛14(1):21-31. Available from: https://sid.ir/paper/219874/fa

    IEEE: کپی

    پریسا دریانی، ناصر زارع، اسماعیل چمنی، پریسا شیخ زاده مصدق، و داوود جوادی مجدد، “تاثیر نانوذرات نقره بر آلودگی میکروبی و رشد درون شیشه ای جوانه های جانبی و انتهایی ارقام فندق،” فن آوری زیستی در کشاورزی (پژوهش کشاورزی)، vol. 14، no. 1، pp. 21–31، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/219874/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button