Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,239
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

620
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان آفلاتوکسین در پسته، بادام، فندق و گردو در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 69

چکیده

آفلاتوکسین ها, گروهی از متابولیت های ثانویه سرطان زا هستند که به وسیله برخی از گونه های کپک آسپرژیلوس تولید می شوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت آلودگی مغزها به آفلاتوکسین ها انجام شد. در مجموع 80 نمونه مغزها شامل پسته (20), بادام (20), فندق (20) و گردو (20) عرضه شده در شهرستان اصفهان در سال 1395 از نظر حضور آفلاتوکسین های B و G به وسیله روش HPLC آنالیز شدند. بر پایه نتایج مطالعه حاضر به ترتیب 2/5, 5/5, 5/7, 7/2 و 10 درصد از نمونه ها به آفلاتوکسین های G2, G1, B2, B1 و Total آلوده بودند. میانگین غلظت آفلاتوکسیندر نمونه ها به ترتیب 8/32, 5/635, 3/067, 1/705 و10/375 میکروگرم در گرم بود. غلظت آفلاتوکسین B1 در 66/67 درصد نمونه ها و غلظت آفلاتوکسین کل در 37/5 درصد از نمونه های مثبت بالاتر ازحد مجاز استاندارد ملی ایران (ppb 5) بود. درصد آلودگی نمونه های پسته بهآفلاتوکسین ها به طور معنا داری (p<0. 05) بیشتر از سایر مغزها (بادام, فندوق و گردو) بود. نتایج این مطالعه نشان می دهد وضعیت آلودگی مغزها خصوصاً پسته به آفلاتوکسین ها مطلوب نبوده و می تواند سلامت مصرف کننده را به مخاطره اندازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکری، زهرا، رحیمی، ابراهیم، و شاکریان، امیر. (1398). بررسی میزان آفلاتوکسین در پسته, بادام, فندق و گردو در شهر اصفهان. بهداشت مواد غذایی، 9(2 (پیاپی 34) )، 61-69. SID. https://sid.ir/paper/222768/fa

    Vancouver: کپی

    شاکری زهرا، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر. بررسی میزان آفلاتوکسین در پسته, بادام, فندق و گردو در شهر اصفهان. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(2 (پیاپی 34) ):61-69. Available from: https://sid.ir/paper/222768/fa

    IEEE: کپی

    زهرا شاکری، ابراهیم رحیمی، و امیر شاکریان، “بررسی میزان آفلاتوکسین در پسته, بادام, فندق و گردو در شهر اصفهان،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 2 (پیاپی 34) ، pp. 61–69، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222768/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button