مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,777
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

910
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آلودگی کپکی شیر خام و فرآورده های آن: فراوانی، تنوع گونه ای و شناسایی منابع آلودگی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع و تنوع گونه های کپکی در شیر خام و فرآورده های آن و شناسایی منابع بالقوه آلودگی کپکی بود. برای این منظور, تعداد 260 نمونه شامل 80 نمونه شیرخام, 100 نمونه از محصولات شیر (شامل شیر پاستوریزه, ماست, پنیر و دوغ) و 80 نمونه از منابع محیطی (مواد افزودنی, ظروف بسته بندی, سطح تجهیزات, هوای سالن و ...) جمع آوری و از نظر وجود آلودگی کپکی و تنوع گونه ای کپک ها, با روش کشت و ارزیابی میکروسکوپی مورد شناسایی قرار گرفتند. بر اساس نتایج این مطالعه در مجموع فراوانی %82.3 آلودگی کپکی در کل نمونه ها به دست آمد. میزان آلودگی برای شیر خام %97.5, شیر پاستوریزه 52%, ماست 76%, دوغ 52%, پنیر 56% و در نمونه های محیطی %96.25 برآورد گردید. تنوع جنس های کپکی در نمونه های مختلف شامل آسپرژیلوس, ژئوتریکوم, پنی سیلیوم, موکور, آلترناریا, رایزوپوس, استمفیلیوم, کلادوسپوریوم و فوزاریوم بود. بر اساس نتایج مطالعه, همبستگی معنی داری (p<0.01) بین نوع آلودگی کپکی در شیر خام و فرآورده های آن و هم چنین بین این محصولات و منابع محیطی به دست آمد. با توجه به شیوع بالای آلودگی کپکی در شیر خام و منابع محیطی, به نظر می رسد در مواقعی فرایندهای حرارتی کفایت لازم را در غیرفعال نمودن کامل این آلودگی ها نداشته اند و در مواردی آلودگی به طور ثانویه اتفاق افتاده است. بنابراین اعمال دقیق ملاحظات بهداشتی جهت جلوگیری از آلودگی شیر خام در طی حمل و نقل و فرآوری می تواند به طور موثری در کاهش موارد آلودگی کپکی نقش داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مشتاقی ملکی، طاهره، و حنیفیان، شهرام. (1394). آلودگی کپکی شیر خام و فرآورده های آن: فراوانی, تنوع گونه ای و شناسایی منابع آلودگی. بهداشت مواد غذایی، 5(3 (پیاپی 19))، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/222776/fa

    Vancouver: کپی

    مشتاقی ملکی طاهره، حنیفیان شهرام. آلودگی کپکی شیر خام و فرآورده های آن: فراوانی, تنوع گونه ای و شناسایی منابع آلودگی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(3 (پیاپی 19)):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/222776/fa

    IEEE: کپی

    طاهره مشتاقی ملکی، و شهرام حنیفیان، “آلودگی کپکی شیر خام و فرآورده های آن: فراوانی, تنوع گونه ای و شناسایی منابع آلودگی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 3 (پیاپی 19)، pp. 9–20، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222776/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button