مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,301
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 73

چکیده

 اسید سیتریک به طور عمده توسط گونه های کپکی آسپرژیلوس نایجر و با استفاده از روش تخمیر حالت مایع تولید می گردد. در این تحقیق بهینه سازی تولید اسید سیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر به روش One factor at time و سپس با استفاده از روش سطح پاسخ با استفاده از تخمیر حالت مایع انجام شد. نتایج روش One factor at time نشان داد که میزان اسید سیتریک با افزایش دور همزن از 150 به 200 دور در دقیقه, دما از 17 به 32 درجه سلسیوس و کاهش pH به 2, افزایش یافت و تیمارهای حاوی سویا و عناصر معدنی نسبت به بقیه تیمارها تاثیر قابل توجهی در افزایش تولید اسید سیتریک (حدود 25 گرم در لیتر) داشتند. هم چنین نتایج نشان داد که امواج اولتراسونیک در زمان رشد میکروارگانیسم تاثیر قابل توجهی در افزایش اسید سیتریک داشته است. آزمون آماری سطح پاسخ نشان داد که بیشترین میزان تولید اسید سیتریک (58 گرم در لیتر) در سطوح 230.87 گرم در لیتر ساکارز و 200 گرم در لیتر پودر سویا تولید شد. با توجه به نتایج به دست آمده افزایش قابل توجه تولید اسید سیتریک در شرایط بهینه نسبت به شرایط اولیه تخمیر نشان دهنده روش آماری مناسب به منظور بهینه سازی و انتخاب صحیح متغیرهای اعمالی و سطوح استفاده شده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صمدلویی، حمیدرضا، و قرنجیک، شاهرخ. (1394). بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی، 5(3 (پیاپی 19))، 59-73. SID. https://sid.ir/paper/222777/fa

    Vancouver: کپی

    صمدلویی حمیدرضا، قرنجیک شاهرخ. بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1394؛5(3 (پیاپی 19)):59-73. Available from: https://sid.ir/paper/222777/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا صمدلویی، و شاهرخ قرنجیک، “بهینه سازی تولید اسیدسیتریک از گونه قارچی آسپرژیلوس نایجر،” بهداشت مواد غذایی، vol. 5، no. 3 (پیاپی 19)، pp. 59–73، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222777/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button