مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

781
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

611
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی میکروبی و وجود ناتامایسین در دوغ های صنعتی تولیدشده در استان اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 105

چکیده

ناتامایسین نگه دارنده ای است که جهت کنترل کپک و مخمر در دوغ استفاده می شود و این در حالی است که بر اساس ضوابط سازمان غذا و دارو استفاده از هر گونه نگه دارنده در تولید دوغ را ممنوع اعلام کرده است؛ بنابراین این پژوهش با هدف تعیین میزان آلودگی میکروبی و میزان ناتامایسین در 60 نمونه از دوغ های 10 کارخانه تولیدکننده محصولات لبنی در استان اردبیل انجام شد. آزمون های میکروبی نمونه ها برای تعیین کلی فرم ها, کپک و مخمر ها, استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولای انجام شد. نتایج نشان داد از ناتامایسین در بین کارخانه های مختلف در حدود 33/73 درصد بالاتر از ppm 10 و 67/26 درصد پایین تر از ppm 10 استفاده شده است. هم چنین بیشترین مصرف ناتامایسین مربوط به فصل گرم بوده است. در نمونه های مورد مطالعه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس واشریشیا کولای مشاهده نشد و کلیه نمونه ها از نظر این دو باکتری منفی بودند, از طرفی 20 درصد از نمونه ها از نظر کپک و مخمر و 15 درصد از نمونه ها از نظر کلی فرم ها بیش از حد مجاز استاندارد بود. با توجه به وجود آلودگی میکروبی و ناتامایسین در برخی از محصولات دوغ صنعتی و کیفیت غیر قابل قبول آن ها باید اقدامات لازم در راستای حذف آلودگی های شیر و فرآورده های حاصل از آن صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهیلی، نسیم، عطازاده، رامین، و جدایی، آزاده. (1398). بررسی آلودگی میکروبی و وجود ناتامایسین در دوغ های صنعتی تولیدشده در استان اردبیل. بهداشت مواد غذایی، 9(4 (پیاپی 36) )، 97-105. SID. https://sid.ir/paper/222788/fa

    Vancouver: کپی

    سهیلی نسیم، عطازاده رامین، جدایی آزاده. بررسی آلودگی میکروبی و وجود ناتامایسین در دوغ های صنعتی تولیدشده در استان اردبیل. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1398؛9(4 (پیاپی 36) ):97-105. Available from: https://sid.ir/paper/222788/fa

    IEEE: کپی

    نسیم سهیلی، رامین عطازاده، و آزاده جدایی، “بررسی آلودگی میکروبی و وجود ناتامایسین در دوغ های صنعتی تولیدشده در استان اردبیل،” بهداشت مواد غذایی، vol. 9، no. 4 (پیاپی 36) ، pp. 97–105، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button