مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت گاو، گوسفند و طیور عرضه شده در سوپرمارکت های شهرستان شهرکرد

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 15

چکیده

یرسینیا انتروکولیتیکا میکروارگانیسمی بیماری زا است که در سراسر جهان انتشار یافته است و روز به روز بر موارد ابتلا به آن و در نتیجه اهمیت آن افزوده می شود. آلودگی مواد غذایی با این باکتری باعث بروز اسهال, استفراغ, دل درد, سندروم شبه آپاندیسیت, تب و سپتی سمی می شود. منابع عمده آلودگی شامل مواد غذایی (شیر, گوشت و سبزیجات), آب و حیوانات اهلی و وحشی می باشد. در این بررسی تعداد 300 نمونه گوشت (گاو, گوسفند و طیور به ترتیب از هر کدام 100 نمونه) عرضه شده در شهرکرد اخذ و به محیط غنی سازی شده PBS حاوی قند سوربیتول و املاح صفراوی انتقال داده شد. این نمونه ها به مدت 21 روز در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری شدند, سپس بر محیط کشت انتخابی یرسینیا انتروکولیتیکا (همراه ساپلمنت) تلقیح گردید و آزمون های تفریقی میکروبیولوژی و بیوشیمیایی در مورد آنها انجام شد. نتایج نشانگر آن است که از 300 نمونه گوشت, 42 مورد (14%) آلوده به یرسینیا انتروکولیتیکا بودند و میزان آلودگی گوشت طیور به میکروارگانیسم مزبور در مقایسه با بقیه بالاتر بود. به طوری که تفکیک درصد آلودگی انواع گوشت به یرسینیا انتروکولیتیکا به ترتیب در گاو (4%), گوسفند (4%) و طیور (34%) بود. با توجه به نتایج فوق رعایت اصول بهداشتی در امر کشتاردام, توزیع گوشت به فروشگا ه های عرضه مواد غذایی با منشا دامی و مصرف کنندگان توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاکریان، امیر، شریف زاده، علی، آقانژاد، پیمان، تاجمیرریاحی، مهران، و صالحی، الهام. (1390). بررسی آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت گاو, گوسفند و طیور عرضه شده در سوپرمارکت های شهرستان شهرکرد. بهداشت مواد غذایی، 1(2 (پیاپی 2))، 11-15. SID. https://sid.ir/paper/222793/fa

    Vancouver: کپی

    شاکریان امیر، شریف زاده علی، آقانژاد پیمان، تاجمیرریاحی مهران، صالحی الهام. بررسی آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت گاو, گوسفند و طیور عرضه شده در سوپرمارکت های شهرستان شهرکرد. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1390؛1(2 (پیاپی 2)):11-15. Available from: https://sid.ir/paper/222793/fa

    IEEE: کپی

    امیر شاکریان، علی شریف زاده، پیمان آقانژاد، مهران تاجمیرریاحی، و الهام صالحی، “بررسی آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت گاو, گوسفند و طیور عرضه شده در سوپرمارکت های شهرستان شهرکرد،” بهداشت مواد غذایی، vol. 1، no. 2 (پیاپی 2)، pp. 11–15، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222793/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button