Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

522
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

474
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فراوانی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت و احشاء خوراکی مرغ عرضه شده در اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 33

چکیده

یرسینیا انتروکولیتیکا از مهم ترین باکتری های منتقل شونده از راه مواد غذایی است که باعث ایجاد بیماری یرسینیوزیس می شود. این مطالعه با هدف بررسی آلودگی گوشت و احشاء خوراکی مرغ عرضه شده در شهرستان اردبیل به یرسینیا انتروکولیتیکا و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها انجام شد. در این مطالعه توصیفی-مقطعی طی فصول بهار و تابستان سال 1395, تعداد 344 نمونه شامل 264 نمونه گوشت مرغ و 80 نمونه احشاء به صورت تصادفی انتخاب و با روش استاندارد ملی ایران از نظر آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا مورد بررسی قرار گرفت. حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها به روش کربی-باوئر بررسی شد. یافته های تحقیق نشانگر آلودگی 34/22 درصدی نمونه های گوشت مرغ و 5/37 درصدی احشاء به یرسینیا انتروکولیتیکا بودند. در بررسی الگوی آنتی بیوگرام جدایه ها بیش ترین مقاومت به آمپی سیلین با 74/84 درصد مشاهده شد. سپس سفالوتین با 49/69 درصد و سفالکسین با 4/64 درصد مقاومت, قرار داشتند. در مقابل مقاومت نسبت به کلرامفنیکل و سیپروفلوکساسین دیده نشد. با توجه به آلودگی بالای گوشت و احشاء خوراکی مرغ به یرسینیا انتروکولیتیکا و وجود سویه های مقاومت به آنتی بیوتیک, اعمال راه کارهای بهداشتی جهت کاهش آلودگی گوشت مرغ به یرسینیا انتروکولیتیکا و استفاده اصولی از آنتی بیوتیک ها در صنعت پرورش طیور, برای جلوگیری از گسترش سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک و انتقال آن ها به زنجیره غذایی انسان ضروری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکاری، سمیه، و قیامی راد، مهدی. (1397). بررسی فراوانی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت و احشاء خوراکی مرغ عرضه شده در اردبیل. بهداشت مواد غذایی، 8(4 (پیاپی 32) )، 25-33. SID. https://sid.ir/paper/222812/fa

    Vancouver: کپی

    شکاری سمیه، قیامی راد مهدی. بررسی فراوانی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت و احشاء خوراکی مرغ عرضه شده در اردبیل. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1397؛8(4 (پیاپی 32) ):25-33. Available from: https://sid.ir/paper/222812/fa

    IEEE: کپی

    سمیه شکاری، و مهدی قیامی راد، “بررسی فراوانی و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت و احشاء خوراکی مرغ عرضه شده در اردبیل،” بهداشت مواد غذایی، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32) ، pp. 25–33، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222812/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا